Wielertransfers 2019: Péter Kusztor, Simon Pellaud, Yannis Yssaad, Evo Pro Racing
foto: Sirotti
woensdag 5 december 2018 om 09:00

Wielertransfers 2019: Péter Kusztor, Simon Pellaud, Yannis Yssaad, Evo Pro Racing

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Péter Kusztor, Simon Pellaud en Yannis Yssaad.

Péter Kusztor trekt naar Novo Nordisk
Péter Kusztor maakt op latere leeftijd toch nog de stap naar het ProContinentale niveau. De 33-jarige Hongaar tekent een contract voor één seizoen bij het Amerikaanse Novo Nordisk. Kusztor reed het afgelopen jaar voor het continentale My Bike-Stevens.

Hij won dit seizoen een wedstrijd in zijn thuisland Hongarije. Hij boekte zeven jaar geleden zijn grootste overwinning, door Le Tour de Bretagne op zijn naam te schrijven.


Simon Pellaud keert terug naar Zwitserland
Simon Pellaud koerst ook in 2019 op continentaal niveau. De 26-jarige Zwitser zal volgend jaar uitkomen voor IAM Excelsior, een Zwitserse opleidingsploeg. Oud-crosser Julien Taramarcaz is er één van de ploegleiders. Pellaud weet wat hem te wachten staat, aangezien hij eerder al twee jaar uitkwam voor WorldTour-formatie IAM.

Dit seizoen kwam Pellaud uit voor het Amerikaanse Illuminate, waar hij onder meer koerste met oudgediende Chris Horner. Hij won zijn laatste koers van het jaar, met de slotetappe van de Tour of Hainan. Daarnaast werd hij tweede in de Tour of Almaty


Yannis Yssaad nog altijd zonder ploeg 
De tijd begint te dringen voor Yannis Yssaad. De 25-jarige Fransman is al een tijdje op zoek naar een nieuwe ploeg, nu hij niet langer mag blijven bij Caja Rural-Seguros RGA. “Ik heb nog altijd geen nieuws over mijn toekomst”, zo laat hij weten. Yssaad sluit niet uit dat hij in 2019 voor de amateurploeg Pôle Empoli zal koersen.

De sprinter wist dit jaar nog de slotetappe te winnen van de Rhône-Alpes Isère Tour. Daarnaast kwam hij dichtbij ritwinst in de Volta ao Alentejo. Hij reed pas één seizoen voor de Spaanse ProContinentale ploeg, nadat hij jaren uitkwam voor de legerploeg Armée de Terre.


‘Nieuwe Ierse Continentale formatie strikt Archbold en Gate’

De nieuwe Ierse formatie Evo Pro Racing bestaat volgend jaar uit veertien renners. De ploeg zelf bevestigt enkel nog het aantrekken van Mitchelton-BikeExchange-renner Harry Sweeny, maar diverse media melden ook het strikken van onder meer Aqua Blue Sport-renners Shane Archbold en Aaron Gate. Beide Nieuw-Zeelanders reden eerder al voor de gestopte Ierse ploeg An Post-Chain Reaction. Andere namen die genoemd worden zijn onder meer die van de Italiaan Seid Lizde, voorbije jaren stagiair bij zowel UAE Emirates als Androni-Giocattoli-Sidermec, en die van Matthew Teggart, dit jaar rijdend voor Team Wiggins.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.