Wielertransfers 2019: Roman Kreuziger, Mark Padun, Sophie Wright
zondag 12 augustus 2018 om 11:27

Wielertransfers 2019: Roman Kreuziger, Mark Padun, Sophie Wright

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Roman Kreuziger naar Dimension Data
Roman Kreuziger vertrekt bij Mitchelton-Scott. De Tsjech hoopt zijn carrière nieuwe impuls te geven bij Dimension Data. “Ik geloof erin dat de beste periode van mijn carrière nu aanbreekt en ik wil grote prestaties leveren met Dimension Data,” klinkt het.

Kreuziger rijdt sinds 2017 in Australische dienst. Hij werd gehaald om de gebroeders Yates en Esteban Chaves te ondersteunen in de grote rondes. Na twee seizoenen in een dienende rol – in de Giro ondersteunde hij nog Simon Yates – lijkt hij nu weer voor eigen kansen te willen gaan. “Ik heb voorlopig al een goed seizoen achter de rug. Maar mijn hoofddoel komt nog: het WK in Innsbruck.”

Kreuziger tekent bij Dimension Data een contract voor twee seizoenen.

Mark Padun

Bahrain Merida heeft het jonge Oekraïense klimtalent Mark Padun twee jaar langer aan zich weten te binden. De 22-jarige renner maakte dit seizoen indruk met ritwinst in de zware Tour of the Alps: hij won de laatste etappe naar Innsbruck. Daarnaast zegevierde hij voor zijn ploeg in de klimkoers van de Hammer Series Limburg, door in de kletsende regen als eerste over de meet te komen.


Sophie Wright

Sophie Wright maakte tijdens het EK op de weg voor vrouwen indruk door een lange solo uit de benen te persen. Deze solo is de UCI-ploegen niet ontgaan; de 19-jarige Britse renster heeft per direct een contract bij Cervélo-Bigla getekend. Dat maakt het team bekend op het Twitteraccount. Eerder maakte Wright al furore in het mountainbike.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2018 11:35
BMX moet zijn MTB neem ik aan?
12 augustus 2018 12:34
Kreuziger was zeer degelijk in de Giro en super in de heuvelklassiekers.
12 augustus 2018 12:47
Dimension Data wapent zich tegen het degradatiesysteem.
12 augustus 2018 13:18
edit wf: bedankt, aangepast
12 augustus 2018 13:53
Ik denk dat vooral BMC als fietsenleverancier hier een rol in speelt. Met Valgren en Kreuziger 2 goede aankopen voor het voorjaar en eventueel in de kortere rondes. Bij Orica is het geld ook minder, zeker na de verlenging van de Yates brothers en Chaves die er nog zit.
12 augustus 2018 14:19
Ooit 5de in de Giro en 5de in de Tour geweest, maar nu komt Kreuziger in zijn prime.
12 augustus 2018 14:50
@leegloper: hij kan natuurlijk ook moeilijk zeggen dat hij bij dimension data gaat afbouwen.

Daarnaast was hij een van de beste renners in de heuvelklassiekers dit seizoen, helaas zonder resultaat.
12 augustus 2018 15:23
Jammer, uitstekend gereden voor Yates in de Giro en DD heeft zelden iemand beter gemaakt.
12 augustus 2018 18:38
Het idee van dimension data om met Afrikaanse renners te rijden zie je steeds minder van terug
12 augustus 2018 19:21
Jammer. Kreuziger zag ik als uitstekende steun voor Dumoulin.
12 augustus 2018 22:51
@wielerflits leeftijd kreuziger mag wel genoemd worden want lijkt me relevant. Typisch iets dat een journalist zou toevoegen buiten het herplaatsen van een korte tekst, quote of Tweet.
Verder wordt de suggestie gewekt dat hij twee jaar in dienst reed. Daarvoor reed hij echter ook al geruime tijd in dienst voor contador.
Lijkt me een goede voor kleine rondes vooral en wellicht een tol 10 in vooral in giro of vuelta. Mooie ploeg met eindelijk die vrijheid voor een renner die al zoveel meer heeft laten zien dan bijv Poels en veel anderen die hier op het forum altijd vooral voor zichzelf zouden moeten rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.