Wielertransfers 2019: Rowe, Sciandri, Renshaw, Arashiro, Moser
foto: LaPresse - Fabio Ferrari
vrijdag 12 oktober 2018 om 09:00

Wielertransfers 2019: Rowe, Sciandri, Renshaw, Arashiro, Moser

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Luke Rowe en Max Sciandri.

Luke Ruwe verlengt contract bij Sky

Luke Rowe blijft de komende jaren voor Sky rijden. De 28-jarige Brit heeft zijn contract bij de Britse formatie met maar liefst drie seizoenen verlengd. Dit seizoen maakte Rowe zijn comeback, nadat hij in augustus 2017 een dubbele beenbreuk opliep tijdens het vrijgezellenfeest van zijn broer.

Rowe wist dit seizoen geen persoonlijke resultaten te boeken, maar mede door het harde labeur van de Brit wist Geraint Thomas de Tour de France te winnen.


Max Sciandri verruilt ploegleiderswagen BMC voor die van Movistar

Max Sciandri zal het komende seizoen in de ploegleiderswagen van Movistar zitten. De Italiaan – oud-renner van onder meer Motorola en Lampre – verlaat na acht seizoenen BMC. José Luis Arrieta, Chente García Acosta, José Luis Jaimerena en Pablo Lastras zijn de andere ploegleiders.


Mark Renshaw langer bij Dimension Data

Mark Renshaw heeft een nieuwe verbintenis gesloten met Dimension Data. De Australiër meldt via Twitter erg gelukkig te zijn met een contract voor 2019 bij zijn huidige team. Renshaw rijdt bij de Afrikaanse ploeg sinds 2016.


Bahrain Merida verlengt met Yukiya Arashiro

Bahrain Merida schrijft in een persbericht verheugd te zijn met de contractverlenging van hun “Japanse ster” Yukiya Arashiro voor 2019. “Ik heb dit seizoen heel wat blessures gehad door valpartijen, maar ik ben de ploegleiding dankbaar voor de steun die zijn me telkens boden”, zegt Arashiro. “Ik ben blij dat ik volgend jaar verder kan bij dit team en ik ben ervan overtuigd dat volgend seizoen een prachtseizoen wordt.”


Moreno Moser verlaat Astana voor Nippo Vini Fantini

Moreno Moser keert terug naar een ploeg uit eigen land. Volgens La Gazzetta dello Sport verlaat hij Astana voor een nieuw avontuur bij het ProContinentale Nippo Vini Fantini. Moser, de neef van oud-wereldkampioen Francesco Moser, was sinds 2017 in dienst van de Kazachse ploeg. In het shirt van Astana behaalde hij één overwinning. Afgelopen februari was hij de beste in de Trofeo Laigueglia.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2018 09:54
Sciandri.. ik zal nooit zijn strijd met Museeuw om de wereldtitel vergeten. Wat zat die er kortbij...
    12 oktober 2018 10:06
    Nou kortbij... er zaten toch nog 43 renners tussen hoor.
12 oktober 2018 10:48
Gianetti, sciandri... poteto, potato...
12 oktober 2018 12:25
Renshaw mag blijven omdat Cavendish blijft.

Zou Eisel nu ook mogen blijven ? Of wordt het een privilege minder voor Cavendish ?
12 oktober 2018 14:17
Moser.... Was ooit zo veel belovend, maar heb hem de laatste Jaren helaas nauwelijks gezien
    12 oktober 2018 14:23
    Hij leek inderdaad een hele grote te worden toen ie als 21-jarige o.a. de Ronde van Polen en Eschborn-Frankfurt won, maar dat seizoen lijkt bij nader inzien beter te zijn geweest dan de zes erna bij elkaar opgeteld...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.