Wielertransfers 2019: Ruiz de Larrinaga, Krasilnikau, Torres
vrijdag 4 januari 2019 om 12:07

Wielertransfers 2019: Ruiz de Larrinaga, Krasilnikau, Torres

Nog niet alle ploegen hebben hun selectie compleet voor 2019 en nog niet alle renners hebben een team kunnen vinden. WielerFlits blijft de laatste veranderingen in de gaten houden in de rubriek Wielertransfers 2019. Dit keer hebben we aandacht voor Javier Ruiz de Larrinaga, Andrei Krasilnikau en Pablo Torres.

Spaanse veldritpionier stopt ermee 
Javier Ruiz de Larrinaga: velen zullen hem wellicht niet kennen, maar de 39-jarige renner gaat de boeken in als een van de meest succesvolle Spaanse crossers aller tijden. Larrinaga heeft via Twitter laten weten dat hij bezig is aan zijn laatste maanden als veldrijder.

Larrinaga werd in zijn carrière vijfmaal Spaans kampioen in het veld, de laatste keer in 2016. Daarnaast won hij meer dan zeventig crossen, veelal in eigen land. De oudgediende zal de komende weken nog aan de start staan van de wereldbekers van Pontchâteau en Hoogerheide, alsmede het Spaans kampioenschap. Hij hoopt ook nog het WK in het Deense Bogense te halen.


Andrei Krasilnikau hangt fiets aan de wilgen
Niet alleen Ruiz de Larrinaga stopt ermee: Voor Andrei Krasilnikau is ook het moment gekomen om afscheid te nemen. De 29-jarige Wit-Rus reed afgelopen seizoen nog voor het ProContinentale Holowesko-Citadel, maar werd het slachtoffer van het inkrimpen van de Amerikaanse formatie.

Krasilnikau wist uiteindelijk nooit door te breken, nadat hij in 2009 toch knap als negende wist te finishen in de Tour de l’Avenir. Toch kroonde hij zich tweemaal tot nationaal kampioen, in 2013 én 2015.


‘Pablo Torres vervolgt carrière in Frankrijk’
Pablo Torres kreeg enkele maanden geleden van het teammanagement van Burgos-BH te horen dat zijn contract niet werd verlengd. De 31-jarige Spanjaard leek het einde van zijn carrière tegemoet te gaan, maar La Voz de Galicia meldt dat Torres tóch op het punt staat om een contract te tekenen. Bij een Franse continentale ploeg, welteverstaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.