Wielertransfers 2019: Soler, Rasch, Devriendt, Breschel, Mamykin
foto: Sirotti
woensdag 1 augustus 2018 om 18:00

Wielertransfers 2019: Soler, Rasch, Devriendt, Breschel, Mamykin

De transfercarrousel in het peloton draait alweer een poosje op volle toeren. Sinds vandaag mogen transfers ook officieel bekendgemaakt worden. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten op een rijtje.

Marc Soler kan naar Sky
Volgens verschillende bronnen op Twitter zou Marc Soler op grote interesse van Sky rekenen. De 24-jarige Spanjaard van Movistar baarde dit seizoen opzien door Parijs-Nice op zijn naam te schrijven. Recentelijk verzette hij nog berewerk in de Tour de France voor zijn kopmannen. Soler heeft nog een contract voor 2019, dus mocht Sky hem al direct willen hebben, zouden ze zijn contract bij Movistar af moeten kopen.

Matti Breschel
Matti Breschel (33) heeft zijn contract verlengd bij EF Education First-Drapac, waardoor hij minstens nog een jaar ploeggenoot is van de Nederlanders Sebastian Langeveld en Julius van den Berg. De Deen, die er niet vies van is om zo nu en dan oude rock-‘n-rollmuziek te draaien in de ploegbus, hoefde niet lang na te denken over het aanbod. “Ik hoopte het hele jaar al op contractverlenging en ik ben blij dat het is gelukt. Ik kijk nu al uit naar de klassiekers; een renner als Sep Vanmarcke helpen geeft me veel inspiratie.” Naast een rol als helper in de klassiekers wil de ploeg hem ook uitspelen als wegkapitein. “Hij weet precies waar de jongens moeten zijn en wanneer. We kunnen erop vertrouwen dat hij de renners in positie houdt”, zegt manager Jonathan Vaughters, “en hij kan daarnaast een sprint leiden.”

Jonas Gregaard Wilsly
Jonas Gregaard Wilsly (22) mag zich sinds vandaag stagiair noemen bij Astana. De Deen mag bij de Kazachse formatie de Vuelta a Burgos rijden en een serie eendagswedstrijden in België en Italië. “We hebben zijn resultaten de afgelopen twee jaar op de voet gevolgd, hij toonde zich duidelijk een renner die weet hoe hij moet vechten in etappewedstrijden. Samen met ons team krijgt Wilsly de gelegenheid om de Vuelta a Burgos en een reeks eendagswedstrijden in België en Italië te doen”, zei manager Alexander Vinokourov.

Matvey Mamykin
Matvey Mamykin (23) heeft zijn contract bij Burgos-BH beëindigd. Dat melden Spaanse en Poolse media. De Rus maakte deze winter de overstap van Katusha-Alpecin naar de ProContinentale formatie, maar bereikte nog niet zijn gewenste niveau nadat hij in de Vuelta van vorig jaar zijn bekken brak. De renner startte in zes UCI-wedstrijden, waaronder de Ronde van het Baskenland, maar reed ze geen van allen uit. Hij was juist aangetrokken om mogelijk een grote ronde te rijden, maar onlangs werd al duidelijk dat hij niet op tijd klaar zou zijn om te starten in de Spaanse rittenkoers. Mamykin maakte in 2016 zijn debuut in de WorldTour en wist meteen indruk te maken met onder meer een achtste stek in de Ronde van Burgos en een top 20-notering in de Ronde van Lombardije.

Tom Devriendt
Wanty-Groupe Gobert is druk bezig met het verlengen van contracten. Nadat eerder Guillaume Martin bijtekende, is het nu de beurt aan Tom Devriendt. De 26-jarige Belg verlengt zijn contract met twee jaar bij de Waalse ploeg. Devriendt wil zich bij de ploeg nog meer toeleggen op de voorjaarsklassiekers. Dit jaar werd hij dertigste in de Ronde van Vlaanderen. “Ik ben misschien niet de meest constante renner, maar in de wedstrijden waar ze op me rekenen, sta ik klaar om het team te ondersteunen”, schrijft Devriendt in het persbericht van Wanty-Groupe Gobert.

Jesper Rasch
Jesper Rasch mag vanaf vandaag stage gaan lopen bij SEG Racing Academy. De ploeg is de komende maanden drie rijders kwijt, omdat ze gaan stage lopen bij een World Tour-formatie. De 20-jarige Rasch rijdt nu nog voor zijn clubteam WV West Frisia. De winnaar van de Grote Omloop van de Veenkolonien maakt zijn debuut voor de ploeg op 19 augustus in de Ronde van de Achterhoek.

https://twitter.com/segracing/status/1024195447446036480

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2018 18:02
Dat sky kan nog wel eens een aardig team worden.
1 augustus 2018 18:04
Edit redactie: Inderdaad, aangepast!
1 augustus 2018 18:06
Edit redactie: Je hebt gelijk, aangepast!
1 augustus 2018 18:07
Ja zo’n type knecht hebben ze eigenlijk nog niet echt daar, kan wel wat gaan worden volgend jaar
1 augustus 2018 18:16
Edit redactie: Het is 'm niet, zie aanpassing!
1 augustus 2018 18:53
Het is me niet opgevallen dat Soler in de afgelopen Tour last van Astma had,maar ik ben geen arts
1 augustus 2018 18:56
Ik had vandaag wel wat meer bekendmakingen van transfers verwacht
1 augustus 2018 19:18
Breschel toch weer behoorlijk onzichtbaar dit seizoen. Maar goed hij rijdt altijd voor grote ploegen. Goede sfeermaker kennelijk.
1 augustus 2018 19:33
Mamykin :(
1 augustus 2018 19:34
Mamykin kreeg overigens ook niet betaald 'want ziek'.
1 augustus 2018 21:57
@ Scott Sunderland: vroeg me ook al af wat die dit jaar gepresteerd heeft... Niet erg veel blijkbaar. Geen idee hoe die altijd aan die contracten blijft geraken bij grote ploegen.

Blijft toch een vreemd renner, waarvan je je afvraagt hoe die in 2010 ineens dat wonderjaar reed en daarnaast vaak goed is op het WK.
1 augustus 2018 22:41
Dat Sky Soler wegkaapt is niet zo gek. Dat is een potentiële bedreiging.
1 augustus 2018 22:45
Quote:
We hebben zijn resultaten de afgelopen twee jaar op de voet gevolgd

Tjonge, dat is nog eens scouten!
2 augustus 2018 08:40
Ik dacht dat Breschel gestopt was. Zo'n anoniem seizoen heeft hij gehad.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.