Wielertransfers 2019: Stefan Küng, Yves Lampaert, Jürgen Roelandts, André Greipel
foto: Sirotti
woensdag 18 juli 2018 om 08:23

Wielertransfers 2019: Stefan Küng, Yves Lampaert, Jürgen Roelandts, André Greipel

Hoewel het nog tot 1 augustus duurt voordat transfers officieel bekendgemaakt mogen worden, draait de transfercarrousel in het peloton alweer op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten op een rijtje.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Stefan Küng weg om voor eigen kans te rijden
De Zwitser Stefan Küng trekt de deur achter zich dicht bij BMC. Dat schrijft de website Blick uit zijn eigen land. Küng zou balen dat hij bij BMC weinig voor eigen kansen mag rijden. De 24-jarige hardrijder vertrekt naar Groupama-FDJ, waar hij de rol van kopman op zich gaat nemen in het klassieke voorjaar. Die rol vult hij samen in met Arnaud Démare. Binnen Groupama-FDJ komt hij landgenoten Steve Morabito en Sébastien Reichenbach tegen.

Yves Lampaert schoof aanbod Sagan aan de kant
Het is al even bekend dat Belgisch kampioen Yves Lampaert ook volgend jaar bij Quick-Step Floors rijdt. Volgens Het Laatste Nieuws was dat nog niet zo heel zeker, omdat Peter Sagan de klassiekerrenner aan zijn zijde wilde bij BORA-hansgrohe. Lampaert wees het aanbod af en koos voor een langer verblijf in dienst van Patrick Lefevere.

Jürgen Roelandts op Spaanse toer
Een opmerkelijke transfer voor Jürgen Roelandts. De 33-jarige Belg lijkt na één seizoen alweer te vertrekken bij BMC. Volgens Het Laatste Nieuws tekent hij voor twee jaar bij Movistar, waar hij in de klassiekers een vrije rol krijgt en in grote rondes ter ondersteuning ingezet wordt van de kopmannen. Dit zou betekenen dat Daniele Bennati weggaat bij de Spaanse enclave. Roelandts heeft ook een aanbieding van Jim Ochowicz om bij de nieuwe CCC-ploeg te blijven.

Lotto Soudal overtuigt André Greipel met nieuw voorstel
Het nieuwe voorstel dat Lotto Soudal heeft gedaan aan André Greipel, voldoet aan de eisen van de Duitser. Volgens Het Laatste Nieuws zijn beide partijen in de afrondende fase om het contract te verlengen. Greipel gaat in dat geval niet met zijn goede vriend Marcel Sieberg mee, die op het punt staat om bij Bahrain Merida te tekenen. Der Gorilla wil zijn carrière graag afsluiten bij Lotto Soudal en neemt op de koop toe dat hij volgend jaar het kopmanschap moet gaan delen met Caleb Ewan, die overkomt van Mitchelton-Scott. Verwacht wordt dat Greipel na vrijdag zijn definitieve ‘ja’ geeft.

Rafał Majka verlengt ondanks interesse CCC
Op de dag dat bekend werd dat CCC de licentie van BMC overnam, bracht de eigenaar van CCC een bezoek aan de ploegbus van BORA-hansgrohe. Dariusz Miłek is op zoek naar landgenoten voor zijn ploeg. Rafał Majka is een van de doelwitten van Miłek. Dat meldde de Poolse website Rowery.org. Die website komt een dag later met het nieuws dat Majka zijn contract bij BORA-hansgrohe verlengd heeft. Dat heeft oud-profwielrenner Bartosz Huzarski laten weten.

Belgische enclave binnen nieuwe CCC-ploeg
Greg Van Avermaet is de selectie rondom hem in de nieuwe CCC-ploeg vorm aan het geven. Guillaume Van Keirsbulck is de eerste versterking voor de formatie die momenteel nog door BMC door het leven gaat. De 27-jarige hardrijder komt over van Wanty-Groupe Gobert. Daar laat hij ploegleider Hilaire Van der Schueren achter zich, maar die is zeer tevreden. “Weet je wat ik zo mooi vind aan Greg? Hij belde me op en zei: Hilaire, mag ik met Guillaume spreken. Ik zou hem er graag bij hebben. Ik heb onmiddellijk ja gezegd. Ik ben fier dat ik de carrière van Guillaume opnieuw gelanceerd heb”, aldus Van der Schueren tegen Het Nieuwsblad.

Waar Küng dus vertrekt, wil CCC die plaats opvullen met een Belgische coureur. De 20-jarige Jasper Philipsen is gepolst om de stap te maken van opleidingsploeg Hagens Berman Axeon naar de WorldTour. Philipsen is een klassiekerspecialist en sterke sprinter. Hij beschikt nog over een contract van een jaar bij de ploeg van Axel Merckx. Dat Dylan Teuns bij de Belgische enclave binnen CCC blijft, lijkt onwaarschijnlijk. De laatste hand wordt gelegd aan zijn nieuwe contract bij Bahrain Merida.

Trek-Drops
Nadat bekend werd dat Trek met een eigen vrouwenploeg komt, werd er gevreesd voor de toekomst van de ploeg Trek-Drops. Echter, voormalig wielrenster Lieselot Decroix gaf bij Sporza aan dat ze van Ann-Sophie Duyck hoorde dat de toekomst van Trek-Drops verzekerd is. De Britse ploeg zou doorgaan, maar dan zonder Trek.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2018 08:59
Iedereen ging er gelijk vanuit dat Majka voor CCC zou gaan rijden omdat hij een Pool is. Terpstra, Poels en Mollema rijden ook niet voor een Nederlandse ploeg natuurlijk.
18 juli 2018 09:01
Roelandts naar Movistar... dat noemen we een verrassende transfer.
18 juli 2018 09:29
Erg benieuwd welke renner of renners Wanty haalt voor volgend jaar. Ook al haalde Guillaume Van Keirsbulck niet echt top resultaten dit seizoen, hij was wel min of meer kopman in het voorjaar.
18 juli 2018 09:29
Edit redactie: Later meer daarover!
18 juli 2018 09:30
Volgend jaar Greipel en Ewan samen naar de Tour voor Lotto?
Ik neem aan dat geen van beide dit wil laten schieten ...
18 juli 2018 09:45
De Franse krant L'Auto schijnt de opvolger te zijn van Trek bij de dames van Trek-Drops.
18 juli 2018 10:11
@xistnc.
Ik heb vernomen dat het Ministry of Information and Communication van the UK instapt (kortweg: MIC).

Overigens vreemd dat Majka niet naar CCC gaat. Lijkt me dat die ploeg een Poolse kopman goed zal betalen, en een doorslaand succes is Majka's verblijf bij Bora tot nu toe niet. Resultaten zijn niet heel slecht, maar bij Tinkoff was hij beter en ik had meer van hem verwacht.
18 juli 2018 10:21
Majka is een schim van zichzelf na dat groeihormoon verhaal
18 juli 2018 10:32
Zo goed is Majka inderdaad ook niet (meer). Hoogst haalbare een ritzege in een grote ronde. Wat leuk is maar om hem nou een kapitaal te bieden om bij CCC te komen rijden..
18 juli 2018 10:38
Mooi van Greg. Klinkt meer als de persoon die hij is. Nu geen enkele reactie hier LOL
18 juli 2018 10:42
Is er al wat meer bekend over waar van Aert heen gaat. zou maandag bekend worden toch maar kan er niks meer over vinden
18 juli 2018 10:48
CCC wordt zo te lezen eenhalf belgische ploeg rondom Van Aevermaet. Benieuwd of er toch niet wat klimmers-ronder renners naar de ploeg gaan, anders rijden ze in de etappe koersen toch zowat voor niets mee.
18 juli 2018 10:58
nobrakes, het ging blijkbaar over de tweede rustdag, komende maandag dus
18 juli 2018 11:22
Moet een flinke knoop zijn om door te hakken voor Van Aert. Hij is al vanaf maandag bezig.
18 juli 2018 11:27
Het is nog niet evident wie er opneemt als je aan Hilaire vraagt Guillaume te spreken. Was een mooi toneelstuk geworden mocht Greg ineens een Fransman aan de lijn hebben gehad. Desondanks terug een mooie stap voor Van Keirsbulck, en een zeer nuttige knecht voor van Avermaet.
9 augustus 2018 16:21
Wout van Aert naar TLJ (per 01-01-2020)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.