Wielertransfers 2019: Sunweb-vrouwen, Hugh Carthy, Fleur Nagengast
foto: Nick Doup/WielerFlits
zaterdag 22 september 2018 om 15:00

Wielertransfers 2019: Sunweb-vrouwen, Hugh Carthy, Fleur Nagengast

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Sunweb (vrouwenploeg)
Lucinda Brand en Julia Soek hebben hun contract bij de vrouwenploeg van Sunweb verlengd. Onze landgenotes tekenden bij voor een jaar. Brand (29) voegde zich vorig jaar bij de ploeg nadat ze meerdere seizoenen voor Rabobank-Liv reed. In haar eerste jaar won ze de Omloop Het Nieuwsblad en een rit in de Giro Rosa, in 2018 maakte ze deel uit het winnende team in de ploegentijdritten tijdens de Giro Rosa, Ladies Tour of Norway en Madrid Challenge. “Ik ben blij dat ik mijn contract met een jaar kan verlengen. Hoewel ik wat ouder ben dan de andere dames, liet de ploeg me zien dat ik me nog altijd kan ontwikkelen.”

Soek (27) is bezig aan haar vijfde seizoen bij Sunweb en plakt er een jaar aan vast. Ze vertolkt met name de rol van wegkapitein, maar liet vorig jaar zien ook te kunnen winnen; in de Erondegemse Pijl pakte ze namelijk haar eerste zege. Hoewel ze dit seizoen wat pech kende, wilde de ploeg graag met haar verder. “Ik ben superblij dat ik mijn contract hebt verlengd. Dit wordt mijn zesde seizoen bij de ploeg, dus ik denk wel dat we kunnen stellen dat er een goede match is.”

De ploeg trok daarnaast Pfeiffer Georgi aan. De bijna 18-jarige Britse tekende tot eind 2020. Sunweb had haar al enige tijd op de radar en hield het contact met haar warm. Ook deed ze mee aan de talentendagen van de ploeg in Duitsland en liet ze een prima indruk achter. Ze ploeg gelooft er dan ook in dat ze klaar is voor haar profcarrière. “Ik wilde graag naar Sunweb omdat ze jonge renners de kans geven zich verder te ontwikkelen. Dat vind ik echt uniek en echt erg belangrijk voor een jonge renner als ik. Ik wil de ploeg graag ontmoeten en kijk ernaar uit om me in het profpeloton te begeven komend jaar.”

Hugh Carthy
Hugh Carthy rijdt nog tot minstens eind 2020 voor EF Education First-Drapac. De ploeg van manager Jonathan Vaughters maakte bekend dat de 24-jarige Brit zijn contract met twee jaar heeft verlengd. In de Amerikaanse rittenkoers Colorado Classic eindigde hij onlangs op de derde plaats en werd een week eerder al vijfde in de Tour of Utah. “Ik voel me gelukkig hier. Ik ben blij dat ik verder mag groeien en me verder mag ontwikkelen zonder al teveel druk. De ontwikkeling van renners verschilt per renner, dus het is belangrijk om geloof en vertrouwen te krijgen.”

Fleur Nagengast
Opnieuw is er transfernieuws te vermelden vanuit het kamp van Parkhotel Valkenburg. Fleur Nagengast zal namelijk in 2019 niet alleen in de kleuren van Telenet Fidea Lions te bewonderen zijn, maar ook in die van Parkhotel Valkenburg, waar ze in voorbereiding op het crossseizoen een wegprogramma zal afwerken.  “Dit is voor mij het perfecte scenario, ik voel me erg thuis bij de Telenet Fidea Lions, maar zij kunnen me geen uitgebreid wegprogramma bieden. Doordat ik het vertrouwen krijg van Parkhotel Valkenburg en iedereen enthousiast is over een samenwerking kan ik mij op beide disciplines op een perfecte manier en in een vertrouwde omgeving doorontwikkelen”, vertelt de kersverse aanwinst op de website van haar nieuwe ploeg. Eerder trok het team van supertalent Lorena Wiebes al Roxanne Knetemann, Femke Markus, Janine van der Meer en Sylvie Swinkels aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.