Wielertransfers 2019: Tietema, Caja Rural, WB-Aqua Protect-Veranclassic
foto: BEAT Cycling Club (archief)
maandag 1 oktober 2018 om 11:19

Wielertransfers 2019: Tietema, Caja Rural, WB-Aqua Protect-Veranclassic

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Bas Tietema weg bij BEAT Cycling Club
Bas Tietema zal volgend jaar niet meer in de kleuren van BEAT Cycling Club rijden. Het verblijf van de 23-jarige Tietema blijft zo beperkt tot één jaar. Via Twitter laat de renner zelf weten dat de ploeg het een te groot risico vind om door te gaan met Tietema omwille van de onzekerheid rondom zijn mindere presteren. “Zij zijn van mening dat ze geen zekerheid hebben dat ik op mijn goede niveau van het begin van het seizoen terug kan komen”, klinken de woorden van Tietema op het sociale platform. Het is nog niet bekend waar hij volgend seizoen wel gaat rijden.


Caja Rural verlengt met drietal Spanjaarden
De Spanjaarden Alex Aranburu, Julen Amezqueta en Cristián Rodríguez hebben hun contract met de Spaanse ProContinentale ploeg Caja Rural-Seguros RGA verlengd. De ploeg heeft niet bekendgemaakt voor hoeveel jaar ze hebben bijgetekend.


WB-Aqua Protect-Veranclassic bevestigt komst Baptiste Planckaert en Aksel Nōmmela
Baptiste Planckaert keert na twee jaar Katusha-Alpecin terug op het vertrouwde nest bij WB-Aqua Protect-Veranclassic. Toen de Belgische sprinter annex klassiekerrenner in 2016 wegging bij de ploeg, die destijds nog als Wallonie-Bruxelles door het leven ging, reden ze nog op Continental-niveau. De afgelopen twee jaar acteert de Belgische ploeg op het ProContinentale niveau. Naast de komst van Planckaert, kondigt de Belgische formatie ook de komst van Aksel Nōmmela aan. De Estse renner komt over van BEAT Cycling Club.


Danique Braam maakt de overstap naar Lotto Soudal Ladies
De Nederlandse Danique Braam maakt de overstap van wielerclub Jan van Arckel naar Lotto Soudal Ladies. De 23-jarige renster wist dit jaar de KNWU Clubcompetitie te winnen. De Belgische formatie kende dit jaar met Marjolein van’t Geloof, Demi de Jong en Puck Moonen ook al drie Nederlandse dames.


Europees Kampioene Kirstie van Haaften tekent bij Health Mate-Cycle Live
Het Belgische Health Mate-Cycle Live heeft zich weten te versterken met Kirstie van Haaften. De Nederlandse is niet de enige versterking. Ook de Duitse Laura Suessemilch en de Belgische Lotte Rotman maken de overstap. Verder verlengen Christina Schweinberger, Spela Kern en Kathrin Schweinberger hun contract bij Health Mate-Cycle Live.


Anisha Vekemans naar Doltcini-Van Eyck Sport
Anisha Vekemans keert na twee jaar in Italiaanse dienst te hebben gerden bij Alé Cipollini terug bij een Belgische ploeg. De 27-jarige sprintster rijdt volgend jaar voor Doltcini-Van Eyck Sport. Op Twitter laat Vekemans weten dat ze blij is maar haar terugkeer naar België. “Ik heb voor de ploeg gekozen omdat ze me een goed programma kunnen bieden (iets wat zeer belangrijk voor mij is) en ik wilde graag terugkeren naar een Belgische ploeg”, aldus Vekemans.


Italianen Alessandro Fancellu en Samuele Rubino naar opleidingsploeg Contador
Polartec-Kometa beschikt volgend jaar over de diensten van de Italianen Alessandro Fancellu en Samuele Rubino. De 18-jarige Fancellu eindigde afgelopen WK nog als derde op de door Remco Evenepoel gewonnen wegrit bij de junioren. De eveneens 18-jarige Rubino werd in juni van dit jaar Italiaans kampioen bij de beloften.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2018 11:47
Mooie stap voor Nommela.
1 oktober 2018 12:26
Tietema is een sympathieke jongen, maar moet ook wel eerlijk naar zichzelf durven zijn.
Hij grossiert dit jaar in DNF's en het lek is nog niet boven, kan me voorstellen dat BEAT dan het risico niet nog een jaar wil nemen. Zeker gezien het beperkte budget en het aantal renners van BEAT.
1 oktober 2018 13:05
Net als de Piotr Haviks van het peloton was het mij al volledig onduidelijk waarom een Bas Tietema nog op dit niveau kon rond rijden. Zal wel aan mij liggen.
  1 oktober 2018 14:52
  Piotr Havik rijdt anders een dijk van een seizoen... Als Roompot niet zo ging 'verbelgen' komend seizoen had ik hem eerlijk gezegd daar wel verwacht als versterking.
  1 oktober 2018 15:15
  Grobbel +1.
  1 oktober 2018 15:52
  Blijkbaar kijken we naar een verschillende renner dan, zo "dijk" is het anders niet..https://www.procyclingstats.com/nl/rider/piotr-havik
  1 oktober 2018 18:49
  Uitslagen zeggen vaak niet alles. Meer dan eens in dit seizoen was Piotr Havik in de aanval tussen de profs terwijl er nog maar weinig continentale renners meer aanhingen. Stapje hoger, net als Nommela lijkt me niet verkeerd.

  Jammer dat Tietema het lek niet boven krijgt. Begon goed als belofte, maar lijkt alleen maar achteruit te gaan.
  1 oktober 2018 19:31
  Heb je Piotr dit jaar zien rijden? Rijdt in Overijssel 10km voor 4-5 man van Roompot uit en wint de koers. Op het NK springt 'ie even naar een groepje met Van der Poel etc toe en blijft aanvallen in de laatste 20km. Heb weinig conti renners zo sterk zien rijden als Piotr.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.