Wielertransfers 2019: Tietema, Pelucchi, Duyck
foto: Sirotti
vrijdag 23 november 2018 om 10:29

Wielertransfers 2019: Tietema, Pelucchi, Duyck

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Bas Tietema en Matteo Pelucchi.

Bas Tietema terug naar de club
Bas Tietema heeft besloten zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière. De Zwollenaar is het niet gelukt om een nieuwe ploeg op UCI-niveau te vinden. De renner, die moet vertrekken bij BEAT Cycling Club, blijft wel nog fietsen bij zijn club, de wielervereniging IJsselstreek.

“In 2019 zal ik mijn wedstrijden gaan rijden voor de wielervereniging IJsselstreek. Helemaal terug naar de basis van de sport”, schrijft Tietema op Instagram. “Na een enorm goede start bij de beloftes is het de jaren daarna behoorlijk wisselvallig geweest. Ik heb altijd het doel en droom gehad om vanaf de beloftes door te stromen naar de profs.”

“Door de wisselvalligheid – waarin ik geweldige uitslagen kon afwisselen met een reeks aan dnf’s – heb ik dit logischerwijs niet waar kunnen maken. Daarom heb ik besloten om meer energie te gaan steken in mijn maatschappelijke carriere en naar de basis van het wielrennen te gaan. Dat plezier en goede gevoel op de fiets hoop ik bij de IJsselstreek weer te vinden. Daarnaast rijden zij met de Topcompetie een heel mooi en degelijk programma.”


Androni Giocattoli-Sidermec versterkt zich met Matteo Pelucchi

Matteo Pelucchi heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2019. De Italiaan, die de afgelopen twee jaar in dienst van BORA-hansgrohe reed, keert terug naar eigen land. De 29-jarige sprinter heeft een eenjarig contract bij Androni Giocattoli-Sidermec getekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.