Wielertransfers 2019: Jaramillo, Txoperena, Schlegel, Burke, Shaw
Daniel Jaramillo - foto: Sirotti
Koen Middendorp vrijdag 9 november 2018 om 16:30

Wielertransfers 2019: Jaramillo, Txoperena, Schlegel, Burke, Shaw

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer Daniel Jaramillo, Beñat Txoperena, Michal Schlegel en Jack Burke.

Manzana Postobon bevestigt komst Daniel Jaramillo
Manzana Postobon heeft de komst van Daniel Jaramillo bevestigd. De 27-jarige Colombiaan komt over van UnitedHealthcare, dat ophoudt te bestaan. Jaramillo eindigde dit jaar onder meer vijfde in de Joe Martin Stage Race en zestiende in de Tour of the Gila. In 2016 was hij runner-up in de Tour de Langkawi. “Ik ben erg blij dat ik voor deze grote ploeg mag rijden. We gaan er hard aan werken dat alles goed zal verlopen en ik wil dan ook de kansen benutten, die Manzana Postobon me voor 2019 geeft.”


Beñat Txoperena stopt ermee?
Er lijkt een einde te komen aan de carrière van Beñat Txoperena. De 26-jarige Bask – die de afgelopen vier seizoenen actief was voor Euskadi-Murias – laat aan Ciclismointernacional weten naar alle waarschijnlijkheid een punt te zetten achter zijn korte loopbaan. “Ik sluit nu het hoofdstuk af bij Euskadi-Murias.” De ProContinentale ploeg besloot om zijn contract niet te verlengen.

“Ik ben de ploeg heel erg dankbaar voor al die mooie jaren. Dat ze me de mogelijkheid gaven om in verschillende landen te koersen, om geweldige mensen te ontmoeten en met plezier te werken. De Ronde van Turkije is waarschijnlijk mijn laatste koers als profrenner.”

Mocht Txoperena inderdaad geen nieuwe werkgever meer kunnen vinden, dan zal hij verder gaan in de werktuigbouwkunde. De 26-jarige renner wist geen overwinning te boeken in zijn carrière.


‘Michal Schlegel in gesprek met ProContinental-team’
Michal Schlegel hoopt nog altijd het nieuwe seizoen aan te vatten als ProContinental-renner. De 23-jarige Tsjech reed dit seizoen voor CCC Sprandi Polkowice, maar die ploeg gaat deels op in de nieuwe CCC-formatie. De klimmer lijkt geen promotie te maken naar de WorldTour-ploeg, maar Schlegel laat aan het Tsjechische Sport/iDNES.cz weten wél bezig te zijn met een ProContinentaal team.

Mochten die gesprekken op niks uitlopen, dan heeft Schlegel met het continentale Elkov Author nog een plan B achter de hand. De jonge klimmer werd dit jaar vijftiende in zowel de Tour of the Alps en de Tour of Slovenia.


Sokken verkopende Jack Burke tekent bij Europese ploeg 
Jack Burke zal volgend seizoen voor een Europese ploeg koersen. Dit laat de 23-jarige Canadees weten op Facebook. Burke kwam dit jaar uit voor het Amerikaanse Jelly Belly p/b Maxxis. Hij heeft een goed seizoen achter de rug. Zo won hij een bergetappe in de Tour de Beauce, en reed hij goede klasseringen in de Tour of the Gila (10e), Tour of Utah (11e) en de Colorado Classic (12e).

Ondanks het goede nieuws, baadt Burke op dit moment niet in weelde. Hij heeft naar eigen zeggen te weinig geld om het komende jaar rond te komen. De Canadees kiest echter niet voor de klassieke fundraising om het benodigde geld binnen te halen. Zijn manier om geld in te zamelen? Het verkopen van zijn eigen sokken! Het is echter de vraag of dit genoeg zal ophalen.


James Shaw doet oproep via Twitter: “Wil nog een kans”
Eerder gingen we in de rubriek renner zoekt team al uitgebreid in op de situatie van James Shaw. De 22-jarige Brit moest vertrekken bij Lotto Soudal, en zoekt nog altijd naar een ploeg voor volgend jaar. Hij probeert nu via social media aan een team te geraken.

“Ik wil alleen maar een nieuwe kans in de wielersport en een mogelijkheid om mezelf te laten zien”, zo laat Shaw weten via Twitter. De Brit voelt zich naar eigen zeggen in de steek gelaten door Lotto Soudal. “Het was een grote teleurstelling”, zo blikt hij met Cyclingweekly terug op zijn niet-verlenging.


Kevin Vermaerke krijgt kans bij Hagens Berman Axeon
Hagens Berman Axeon is actief op de transfermarkt. Gisteren kondigde de Amerikaanse opleidingsploeg al de komst van Sean Quinn aan. Vandaag is het de beurt aan de Amerikaan Kevin Vermaerke. De 18-jarige renner – die zijn wortels heeft in Zuid-Afrika – eindigde dit jaar als achtste op het WK voor junioren, ruim drie minuten na Remco Evenepoel. Hij werd ook tiende in de Saarland Trofeo.


Jonathan Lastra en Antonio Molina langer bij Caja Rural-Seguros RGA
Jonathan Lastra (25) en Antonio Molina (27) hebben hun contract verlengd bij Caja Rural-Seguros RGA. De twee Spanjaarden zijn respectievelijk sinds 2016 en 2014 in dienst bij de ProContinentale-formatie. Eerder maakte de ploeg al bekend dat Jon Aberasturi, Matteo Malucelli, Domingos Gonçalves, Alan Banaszek en neoprofs Canells Xavi en David Gonzalez de ploeg in 2019 zullen versterken

Geef een reactie