Wielertransfers 2019: UAE Emirates, Sergio Paulinho, Adria Mobil
Yousef Mirza - foto: Sirotti
donderdag 1 november 2018 om 07:38

Wielertransfers 2019: UAE Emirates, Sergio Paulinho, Adria Mobil

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer contractverlengingen bij UAE Emirates, Sérgio Paulinho en de afzwaaiende Gregor Gazvoda en Jure Golčer.

UAE Emirates bindt Mirza langer aan zich
Yousef Mirza komt ook volgend seizoen uit voor UAE Emirates. Mirza (30) tekende bij voor twee seizoenen en is meervoudig wegkampioen van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor is hij een belangrijke naam in de ploeg, die zich inzet voor meer fietsgebruik in deze Aziatische staat. “Ik ben blij dat ik deel blijf uitmaken van deze geweldige ploeg, die waar ook ter wereld de naam draagt van mijn land.”


Sergio Paulinho tekent bij
Ook in 2019 is Sergio Paulinho te bewonderen in de kleuren van Efapel. Het wordt het derde seizoen van de inmiddels 38-jarige renner bij de Portugese continentale formatie. Paulinho heeft zijn bekendheid mede te danken aan de Olympische Zomerspelen van 2004, waar hij de zilveren medaille behaalde in de wegwedstrijd, waarin hij werd geklopt door Paolo Bettini. Daarna reed hij voor onder meer Astana, RadioShack en Tinkoff.


Adria Mobil-duo zwaait af
Gregor Gazvoda en Jure Golčer zetten een punt achter hun wielercarrière. Daarmee neemt Adria Mobil afscheid van twee ervaren krachten. Gazvoda (37) was een goede tijdrijder en won in 2011 de Tour of Qinghai Lake. Ook werd hij meermaals nationaal kampioen van Slovenië. Hij gaat zich toeleggen op zijn eigen koffiemerk. Zijn landgenoot Golčer (40) schreef in 2008 de Tour de Slovénie op zijn naam en gaat werken in een tandartspraktijk, meldt de ploeg.


‘Jhonatan Restrepo keert terug naar Colombia’
Revistamundociclistico weet het zeker: Jhonathan Restrepo keert terug naar zijn thuisland Colombia. De 23-jarige renner zal in 2019 koersen voor het ProContinentale Manzana Postobon. Restrepo verlaat zo na drie jaar Katusha-Alpecin, waar hij in 2016 zijn debuut maakte als prof.

Voor de Zwitserse WorldTour-ploeg eindigde Restrepo dit jaar nog als vierde in de Gran Piemonte. Daarnaast werd hij tweede in de elfde etappe van de Vuelta a España. Restrepo is niet de enige aankoop van Manzana Postobon, want de ploeg heeft ook Daniel Jaramillo, Omar Mendoza, Carlos Julián Quintero en Diego Ochoa weten te verleiden tot een overstap.


‘Janier Acevedo doet stap terug na afhaken UnitedHealthcare’
Janier Acevedo doet volgens hetzelfde Revistamundociclistico een stap terug. De 32-jarige Colombiaan zat zonder ploeg, nadat bekend werd dat zijn werkgever UnitedHealthcare stopt wegens het niet kunnen vinden van een hoofdsponsor. Acevedo – die twee jaar actief was voor Garmin – tekent nu een contract bij GW-Shimano, een van de toonaangevende Colombiaanse ploegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.