Wielertransfers 2019: Van Aert, BMC, Boasson Hagen, Greipel, Boaro, Gatto
dinsdag 10 juli 2018 om 17:08

Wielertransfers 2019: Van Aert, BMC, Boasson Hagen, Greipel, Boaro, Gatto

Hoewel het nog tot 1 augustus duurt voordat transfers officieel bekendgemaakt mogen worden, draait de transfercarrousel in het peloton alweer op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten op een rijtje.

Wout van Aert
Wout van Aert kan volgens Het Laatste Nieuws kiezen uit zes verschillende werkgevers. Van Aert – die al een contract voor 2019 heeft bij zijn huidige werkgever Veranda’s Willems-Crelan – werd al gelinkt aan Bahrain Merida en LottoNL-Jumbo. Volgens de Belgische krant hengelen ook Sky, Lotto Soudal en Trek-Segafredo naar zijn diensten.

BMC
L’Equipe meldt dat de onzekerheid rond de toekomst van BMC ervoor zorgt dat de renners van de rood-zwarte formatie op zoek zijn naar een nieuwe werkgever. BMC zou zoals eerder gemeld als fietsensponsor in willen stappen bij Dimension Data. De Zwitsers zouden volgens L’Equipe naast Greg Van Avermaet ook Michael Schär mee willen nemen. Rohan Dennis, Dylan Teuns en Damiano Caruso zouden hun carrières vervolgen bij Bahrain-Merida, terwijl Alessandro De Marchi kan rekenen op de interesse van EF Education First. Volgens Het Nieuwsblad zou Simon Gerrans in navolging van Richie Porte naar Trek-Segafredo gaan.

Volgens L’Equipe zou manager Jim Ochowicz aan zijn renners medegedeeld hebben dat de kans op een doorstart 50/50 is. Commentator Michel Wuyts wist vanmiddag nog op de Belgische TV te melden dat het voortbestaan voor drie jaar gegarandeerd was. Het budget van de ploeg zou minder zijn dan de afgelopen seizoenen, toen het naar verluidt 25 miljoen euro bedroeg. De ploeg zou nu het nu moeten doen met 15 miljoen euro.

Edvald Boasson Hagen
De komst van Van Avermaet bij Dimension Data zou ervoor kunnen zorgen dat Edvald Boasson Hagen andere oorden op gaat zoeken. Volgens Noorse media verhuist hij mogelijk naar Quick-Step Floors. De 31-jarige Noor heeft een aflopend contract bij zijn huidige werkgever. Boasson Hagen zou bij de Belgische formatie herenigd worden met ploegleider Brian Holm, waarmee hij in het begin van zijn carrière samenwerkte bij HTC.

André Greipel
Indien André Greipel Lotto Soudal zal verlaten, kan hij volgens Spazio Ciclismo terecht bij Bahrain-Merida. Greipel zou ploeggenoot Marcel Sieberg mee kunnen nemen. Ook Fortuneo-Samsic wordt genoemd als mogelijke nieuwe werkgever voor de 35-jarige Greipel.

Manuele Boaro & Oscar Gatto
Manuele Boaro lijkt op zijn beurt Bahrain-Merida te verlaten. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Tuttobiciweb kan hij rekenen op interesse van Dimension Data en Sky. Landgenoot Oscar Gatto zou de overstap kunnen maken van Astana naar Groupama-FDJ of Bora-Hansgrohe.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2018 17:11
Van Aert: als hij maar niet naar Sky gaat.
10 juli 2018 17:22
Van Aert heeft toch geen astma?
10 juli 2018 17:39
geen enkele topsporter heeft astma!
10 juli 2018 17:57
Van Aert naar Trek klinkt goed. Op de weg kei hard rijden & in de winter met Sven Nys in het veld?
10 juli 2018 18:04
Wel iets voor Sky. Bescheiden ploegje, goeie juridische afdeling, greatest gains
10 juli 2018 18:23
als WVA naar SKY gaat, dan zakt ie toch serieus in mijn achting.
10 juli 2018 18:32
Quick Step niet in de race voor Van Aert? Lefevre wil Van der Poel inlijven wellicht en daarom geen Van Aert?
10 juli 2018 18:39
De combi Trek/van Aert zie ik wel zitten: van Aert logische opvolger van Cancellara (nu Degenkolb al een paar jaar stagneert)

vdp wordt voor Quickstep de ideale opvolger van Terpstra/Gilbert, alleen nog even geduld.
10 juli 2018 22:24
Pinarello zou te trage veldfietsen hebben, zo schijnt..
Een overstap naar QS zal van Boasson Hagen direct een veelwinnaar maken, wanneer hij tenminste uitgespeeld wordt.
11 juli 2018 10:13
Als Van Avermaet echt naar DD zou komen, lijkt me een overstap naar QS wel verstandig voor EBH.

Akkoord, bij Quick-Step zal hij niet dé kopman zijn, en zich soms moeten wegcijferen voor een ander. Echter zou dat bij Van Avermaet wellicht áltijd het geval zijn.
Bovendien kan je bij Quick-Step in het voorjaar makkelijk profiteren van het numerieke overwicht van de ploeg.

Los van voor welk team hij zal rijden, denk ik dat het belangrijkste zal zijn om zijn eigen niveau wat op te krikken, want om 1 of andere reden lijkt dat maar niet te lukken.
Ook in de huidige tour is hij duidelijk met vormachterstand begonnen, normaal gezien zou hij vandaag bij de topfavorieten horen, maar ik zou al blij zijn mocht hij zich überhaupt ergens laten zien. (desnoods in de vroege vlucht)

Overigens is het wel zo dat hij in een grote ronde doorgaans dag na dag beter lijkt te worden, dus verwacht ik hem wel nog in rit 9, 13 en 18.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.