Wielertransfers 2019: Wanty-Groupe Gobert, Van Breussegem, Lienhard, Willems
Aimé De Gendt - foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad (archief)
maandag 24 september 2018 om 19:06

Wielertransfers 2019: Wanty-Groupe Gobert, Van Breussegem, Lienhard, Willems

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Wanty-Groupe Gobert hengelt twee Belgen binnen
Aimé De Gendt en Alfdan De Decker rijden volgend seizoen voor Wanty-Groupe Gobert. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt op de website. De Gendt (24) komt over van Sport Vlaanderen-Baloise, waar hij de laatste drie jaar voor uitkwam. Hij werd recent tweede in de GP Stad Zottegem en vierde in de Primus Classic. De Decker (22) maakt zijn profdebuut onder de vleugels van Hilaire Van der Schueren. De sprinter komt over van de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Momenteel is hij al actief als stagiair bij Wanty. In de GP Criquielion en Schaal Sels eindigde hij als tweede.

Beide renners tekenen een contract voor twee seizoenen.


Nuyens ziet Van Breussegem vertrekken
Elias Van Breussegem verlaat Veranda’s Willems-Crelan. De 26-jarige Belg sluit zich in 2019 aan bij het continentale Tarteletto-Isorex. Begin september won Van Breussegem de nationale koers van Erpe en ook in de Gooikse Pijl (1.1) streed hij lang mee om de overwinning. “Na twee moeilijke jaren bij mijn huidige ploeg wil ik opnieuw plezier in de fiets beleven”, vertelt hij bij het tekenen van zijn contract op de social media van de ploeg. Bij de taartjesploeg van onder meer Rob Ruijgh zal Van Breussegem volgend jaar de kans krijgen in de profkoersen.

Eerder al verlengden David Boucher, Niels De Rooze, Abram Stockman en Michiel Stockman bij Tarteletto-Isorex.


Lienhard zoekt andere oorden op
Holowesko-Citadel zal volgend seizoen niet rijden op een ProContinentale licentie en dat is voor de Zwitser Fabian Lienhard reden om andere oorden op te zoeken. Dat vertelt hij tegen Radsport-News.com. Het afhaken van een grote sponsor is de reden dat de ploeg een stap terugdoet. Daardoor is het maar één seizoen ProConti geweest. “Natuurlijk kwam dat alles als een verrassing en helaas ook wat laat, om goed op de transfermarkt rond te kijken”, vertelt de 25-jarige renner. Gesprekken met andere ploegen van het tweede niveau verliepen moeizaam. “Veel renners hebben nog geen contract. Ik hoop dat rond het WK nog iets gaat gebeuren.”


Sport Vlaanderen-Baloise geeft Willems kans
Thimo Willems mag zich laten zien als prof. Sport Vlaanderen-Baloise haalt de 22-jarige Belg in 2019 bij de selectie. Willems komt over van de beloftenploeg EFC-L&R-Vulsteke. Omdat het zijn eerste contract is bij een profploeg, tekent de coureur uit het Vlaams-Brabantse Zemst een verbintenis voor twee seizoenen. Eind augustus eindigde Willems als tweede in de Grote Prijs van Marbriers (UCI 1.2).

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
24 september 2018 19:26
De Decker wordt een goeie transfer voor Wanty.
  24 september 2018 20:15
  Dat denk ik ook. Zijn voornaam is ff wennen en hij heeft niet onmiddellijk het voorkomen van een wielrenner, maar er zit pit in dat menneke.

  Quote van artikel:
  Momenteel is hij al actief als stagiair bij Wanty

  Ja en nee. Hij is momenteel stagiair bij Wanty, maar momenteel even niet heel actief omdat hij vorige week zijn sleutelbeen heeft gebroken. Volgens het medium Wielerflits zou dat zelfs het einde van zijn seizoen betekenen.
24 september 2018 19:43
Is er al bekend wat Lachlan Morton volgend jaar doet?
24 september 2018 19:58
Rob Ruijgh zelf heeft ook nog niet verlengd toch ?
24 september 2018 20:07
Ook hier merk je dat een renner wegkwijnde bij Nuyens, Van breussegem was twee jaar ongelukkig op de fiets.
24 september 2018 23:26
Naast Loic Vliegen, Aimé De Gendt en De Decker mag er nog wel wat extra kwaliteit bij bij Wanty. Leuke renners maar als je stappen vooruit wil zetten is dit niet voldoende. Zeker niet nu van Keirsbulck en Dion Smith vertrekken. Eerder hadden ze nog meer mannen met inhoud voor zware en lange ritten. Zoals Marcato en Gasparotto. Zulke types mis ik nu wel bij Wanty. Net als voldoende klim knechten voor Martin.
25 september 2018 08:52
Van Keirsbulck sprong anders ook niet bepaald van het ene podium op het andere...
  25 september 2018 12:52
  Klopt, deed hij ook niet. Maar was wel van toegevoegde waarde in de ploeg in het voorjaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.