Wielertransfers 2020: Pichot, Total Direct Energie, Le Bon
foto: Cor Vos
zaterdag 5 oktober 2019 om 12:26

Wielertransfers 2020: Pichot, Total Direct Energie, Le Bon

De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Alexandre Pichot 
Total Direct Energie neemt binnenkort afscheid van Alexandre Pichot. De 36-jarige Fransman heeft namelijk besloten om een punt te zetten achter zijn carrière. “Ik wilde aanvankelijk nog één jaar fietsen, maar ik begon steeds meer na te denken over mijn toekomst. Ik wil niet een jaar te lang doorgaan”, zo vertelt Pichot aan de Franse krant Ouest-France. De trouwe knecht zal over twee weken afscheid nemen in Parijs-Tours.

Pichot begon zijn carrière in 2006 bij Bouygues Telecom. Hij reed vervolgens zijn hele loopbaan voor de ploeg van manager Jean-René Bernaudeau. De Fransman wist nog nooit een profzege te boeken, maar hij liet zich wel vaak opmerken in de voorjaarsklassiekers. Zo werd hij ooit vijfde in Dwars door Vlaanderen, achtste in de E3 Prijs Vlaanderen en elfde in de Ronde van Vlaanderen.


Total Direct Energie 
Total Direct Energie neemt dus afscheid van Alexandre Pichot, maar verwelkomt Florian Maitre. De 23-jarige Fransman tekent een contract voor twee seizoenen. Maitre komt van opleidingsploeg Vendée U. Hij werd dit jaar tiende in A Travers les Hauts de France en vijftiende in de Tour de Normandie.

Een ploeggenoot van Maitre bij Vendée U, Valentin Ferron, zal eveneens de sprong wagen naar het ProContinentale niveau. De 21-jarige Fransman begint op 1 augustus 2020 aan zijn avontuur bij Total Direct Energie. Verron maakte als stagiair indruk door als tweede te finishen in La Poly Normande, achter winnaar Benoît Cosnefroy.


Johan Le Bon 
Johan Le Bon blijft nog een jaartje langer koersen voor Vital Concept-B&B Hotels. De 29-jarige Fransman – die ook nog reed voor Bretagne Schuller en FDJ – is bezig aan zijn tweede seizoen bij de ProContinentale ploeg. Hij zoekt nog altijd naar zijn eerste zege van 2019. Hij werd dit jaar nog elfde in de Ronde van Denemarken. Le Bon is alweer de tiende renner die zijn aflopende contract heeft verlengd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.