Wielertransfers 2020: Andres Camilo Ardila, Chris Harper
foto: IsolaPress
dinsdag 25 juni 2019 om 14:54

Wielertransfers 2020: Andres Camilo Ardila, Chris Harper

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Giro-sensatie Andres Camilo Ardila en de Australische klimmer Chris Harper.

‘UAE Emirates en Astana willen Giro-sensatie Ardila’
Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Andres Camilo Ardila de overstap maakt naar de WorldTour. De 20-jarige Colombiaan – die op indrukwekkende wijze de Giro d’Italia U23 won – heeft al meerdere telefoontjes gehad, zo liet hij onlangs weten. “Nu is de tijd gekomen om te bekijken welke aanbiedingen er liggen. Ik zal op een later moment aangeven waar mijn toekomst ligt”, aldus de beloftevolle klimmer.

Volgens RTBF heeft Ardila de keuze uit vier ploegen: UAE Emirates, Astana, Androni-Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini-Faizanè. UAE Emirates en Astana hebben meerdere Colombianen in dienst, terwijl Androni-Giocattoli-Sidermec wordt gezien als een kweekvijver voor Zuid-Amerikaans talent. Zo wist de ProContinentale ploeg renners als Egan Bernal en Iván Ramiro Sosa op te leiden.


Revelatie Chris Harper naar de WorldTour?
Ardila is overigens niet de enige klimmer die dit seizoen indruk maakt. Zo hebben we nog de 24-jarige Chris Harper. De Australiër – die uitkomt voor het continentale BridgeLane – bleek dit seizoen al de beste in de Tour of Japan en Le Tour de Savoie Mont Blanc. In de Franse rittenkoers won hij bovendien nog twee bergetappes.

En dat is enkele WorldTour-formaties niet ontgaan, zo laat zijn ploegleider Franky Van Haesebroucke weten aan DirectVelo. “Ik heb afgelopen zondag al zeven telefoontjes gehad van WorldTour-teams”, aldus de Belgische ex-prof. “Ik kreeg zaterdag ook al twee telefoontjes. Het laat zien dat Le Tour de Savoie Mont Blanc een belangrijke koers is.” Harper reed dit seizoen al één keer op WorldTour-niveau: de klimmer finishte als 26e in de Tour Down Under.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.