Wielertransfers 2020: Ángel Madrazo, Neri Sottoli-Selle Italia-KTM
foto: Cor Vos
donderdag 24 oktober 2019 om 11:06

Wielertransfers 2020: Ángel Madrazo, Neri Sottoli-Selle Italia-KTM

Het wielerseizoen 2019 is officieel afgesloten, maar de transfercarrousel blijft doordraaien. Wie bemachtigt nog een contract voor 2020? In de rubriek Wielertransfers geeft WielerFlits een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Ángel Madrazo
Burgos-BH heeft het contract van Ángel Madrazo verlengd. De ritwinnaar van een etappe in de meest recente Vuelta a España blijft tot eind 2021 rijden voor de Spaanse ProContinentale formatie. De 31-jarige Madrazo eindigde ook als tweede in het bergklassement, nadat hij langdurig de bollentrui gedragen had. In 2019 reed hij voor het eerst bij Burgos-BH, na eerdere avonturen bij Delko Marseille Provence, Caja Rural-Seguros RGA en Movistar.


Neri Sottoli-Selle Italia-KTM
Drie aanwinsten voor de Italiaanse ploeg van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM: Mattia Bevilacqua (21), Alessandro Iacchi (20) en Veljko Stojnić (20). Zij komen over van de opleidingsploeg van Franco Ballerini. Voor de Italianen Bevilaqua en Iacchi zal het rijden voor de ploeg geen verrassing meer zijn, want zij waren al stagiair dit najaar. De grote onbekende is de Serviër Stojnić, die dit jaar bij de beloften Firenze-Viareggio en Circuito Castelnovese wist te winnen.

Ploegmanager Luca Scinto is blij met de komst van het drietal uit de opleidingsploeg. “Om drie renners te promoveren naar de profploeg, betekent dat we weer een doel hebben bereikt. Persoonlijk ben ik blij om weer te werken met Mattia Bevilacqua, die hier al kwam toen hij zestien jaar was en toen al het nationaal kampioenschap voor junioren wist te winnen. Ik wil de staf van de beloftenploeg bedanken”, aldus Scinto.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.