Wielertransfers 2020: Arkéa-Samsic, Marco Benfatto, Nuno Bico, Drops
Marco Benfatto - foto: Cor Vos
woensdag 2 oktober 2019 om 15:45

Wielertransfers 2020: Arkéa-Samsic, Marco Benfatto, Nuno Bico, Drops

De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Arkéa-Samsic
Arkéa-Samsic heeft de komst van Thomas Boudat, Dan McLay en Łukasz Owsian aangekondigd. Boudat moet samen met Nacer Bouhanni, van wie we eerder al de overstap meldden, het hart van de sprintploeg vormen. De 25-jarige Fransman komt over van Total Direct Energie, waar hij na vijf seizoenen vertrekt. “Zoals veel renners is het mijn droom om ooit te winnen in de Tour de France. Volgend seizoen wil ik al vroeg goed presteren om zo snel mogelijk te winnen.”

Voor McLay (27) is een rol van lead-out weggelegd: de Brit moet vooral Bouhanni door de vaak nerveuze slotfase van de wedstrijden helpen. Voor hem is deze transfer een terugkeer op het oude nest, want tussen 2015 en 2017 kwam hij al uit voor de ploeg voordat hij overstapte naar EF Education First. Owsian (29) komt over van CCC en moet een van de rouleurs worden in de ploeg, die gaten dicht moet rijden of wedstrijden moet aanvangen vanuit de vroege vlucht.

Naast Bouhanni, meldden we ook al dat Benjamin Declercq en Christophe Noppe naar de Franse Procontinentale ploeg trekken. Ook die transfers zijn vandaag officieel beklonken.

flag-fr Nacer Bouhanni (tweejarig contract)
flag-fr Thomas Boudat (tweejarig contract)
flag-gb Daniel McLay (eenjarig contract)
flag-be Christophe Noppe (tweejarig contract)
flag-be Benjamin Declercq (eenjarig contract)
flag-pl Łukasz Owsian (tweejarig contract)


Marco Benfatto
Marco Benfatto (31) verlaat na vijf seizoenen Androni Giocattoli-Sidermec om aan de slag te gaan bij Bardiani-CSF-Faizanè. De Italiaan, die het grootste gedeelte van zijn erelijst vulde in China, is al de achtste aanwinst van de Procontinentale ploeg. “Met Benfatto verwelkomen we een ervaren en betrouwbare sprinter”, reageert teammanager Roberto Reverberi. “Hij is een echte professional en gezien zijn prestaties en ondersteunende rol erg bruikbaar voor de ploeg.”

Benfatto zelf laat weten klaar te zijn om aan zijn nieuwe avontuur te beginnen. “Ik krijg de kans om mijn carrière voort te zetten bij een vooraanstaande ploeg, waarvan ik hoop dat ik haar voldoening en overwinningen kan bezorgen. De afgelopen vijf jaar ben ik steeds degelijker gaan presteren in een steeds veeleisendere omgeving. Mijn resultaten zijn daarvan het beste bewijs. Mijn doel is mijn erelijst verder aan te vullen door me op de proef te stellen in prestigieuze koersen.”


Nuno Bico
Nuno Bico (25) heeft het einde van zijn wielerloopbaan bekendgemaakt. Na vier seizoenen in het continentale circuit en twee bij Movistar in de WorldTour, begon de Portugees dit seizoen aan een avontuur bij Burgos-BH. Hoewel hij twee jaar geleden al geopereerd was aan een slagader, had hij in de voorbije Vuelta a España opnieuw last. Eenmaal thuis liet hij zich nakijken en het medische advies luidde dat hij beter kon stoppen. De Vuelta werd dan ook zijn laatste wedstrijd als prof.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ladies and gents, it has been an immense pleasure to live the dream of doing what you love as a job. Altough I underwent surgery in 2017 to correct my illiac artery condition it became really hard to deal with the pain again during the Vuelta a España. Checked it with the doctors as soon as I got home and by medical advice I should quit competitive sports. Therefore, I address to you with deep sadness, announcing that this was my last race/season as a professional cyclist. Couple of harsh days to digest it all when I realise how much I have invested and how lucky I have been. To pedal all across the globe and meet such a bunch of incredible people.. If I could turn back time I would live it all again. Words are far from being enough to thank all of you. Hope our paths cross again, somehow.. Time to open that box of chocolates and whichever flavor pops out, I'm absolutely sure it will be delicious. Truly yours, Nuno. xx

Een bericht gedeeld door Nuno Bico (@nbico) op


Drops
Vrouwenploeg Drops heeft de komst van Emilie Moberg en Elise Marie Olsen aangekondigd. De 28-jarige Moberg komt over van Virtu, dat na dit seizoen stopt. Het wordt voor de Noorse haar elfde seizoen bij de elite en dus brengt ze veel ervaring mee. Afgelopen anderhalf jaar kampte ze meermaals met blessures, maar naar het einde van het seizoen herstelde ze. In de Tour of Norway pakte ze de puntentrui en in de Lotto Belgium Tour eindigde ze driemaal bij de beste tien.

Tijdens het WK in Yorkshire kwam Mobergs landgenote Olsen (18) nog uit bij de junioren, waar ze zich wegcijferde voor de kansen van Silje Mathisen. 2020 wordt dus haar eerste jaar bij de elite. “Ik ben ervan overtuigd dat ik veel zal leren en ervaren komend jaar”, zegt ze in een persrelaas. “Ik ga mijn best doen om zowel op als naast te fiets mijn steentje bij te dragen aan het team. Nu ga ik me zo goed mogelijk voorbereiden op de seizoensstart van 2020.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.