Wielertransfers 2020: Bahrain Merida, Van der Duin, Van Genechten
zondag 29 september 2019 om 12:38

Wielertransfers 2020: Bahrain Merida, Van der Duin, Van Genechten

Nieuwe dag, nieuwe transfers. Ook vandaag zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. Zoals u gewend bent bundelt WielerFlits deze in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Bahrain-Merida
Goed nieuws voor Yukiya Arashiro, Chun Kai Feng, Luka Pibernik en Domen Novak. Ze hebben namelijk allemaal hun contract opengebroken en zullen dus langer namens de ploeg uit het Midden-Oosten op WorldTour-niveau actief zijn.

“Deze vier renners zijn er al bij sinds het begin, en we zijn blij dat ze ook in de toekomst deel uit blijven maken van de ploeg”, zegt ploegmanager Brent Copeland in het persrelaas.


Vital Concept-B&B Hotels
Vital Concept-B&B Hotels is eveneens druk doende haar selectie voor het komende wielerseizoen bekend te maken. De aankondiging van de contractverlengingen van Bryan Coquard en Kévin Réza was er al, nu is ook geopenbaard dat Justin Mottier en Jonas Van Genechten langer aan het Franse team verbonden zullen blijven.

De 33-jarige Belg tekende bij voor twee seizoenen. Hij is vanzelfsprekend blij met zijn nieuwe verbintenis met de Bretonse ploeg. “Ik was getuige van de oprichting van de ploeg en het is een mooie ervaring geweest. Het kost natuurlijk tijd om een structuur als deze te laten rijpen, maar met de leiders die we hebben en de toekomstige recruten gaan we volgend seizoen opnieuw een stap zetten.”


Maike van der Duin
Biehler Pro Cycling heeft haar eerste versterking voor het komende wielerseizoen aangekondigd. Maike van der Duin (18) zal haar debuut in het profpeloton maken namens de Nederlandse UCI-vrouwenploeg.

“Ik kan terugkijken op een geweldig laatste jaar bij de junioren, en ik voel dat ik klaar ben voor een stap hogerop”, zegt van der Duin, die dit jaar onder meer de slotetappe van de Omloop van Borsele won, een wedstrijd in de UCI Women Junior Nations’ Cup. “Bij de ploeg hoop ik veel te leren en stappen te zetten in mijn ontwikkeling als wielrenster. Ik heb er heel veel zin in!”


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.