Wielertransfers 2021: Circus-Wanty Gobert, Bardiani-CSF-Faizanè, Doltcini-Van Eyck Sport
Van Eynde - foto: Cor Vos
maandag 31 augustus 2020 om 14:15

Wielertransfers 2021: Circus-Wanty Gobert, Bardiani-CSF-Faizanè, Doltcini-Van Eyck Sport

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Circus-Wanty Gobert
Circus-Wanty Gobert heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Lorenzo Rota. De Italiaan is de derde aanwinst voor het ProTeam van Jean-François Bourlart, dat na dit seizoen afscheid van Xandro Meurisse en Fabien Doubey neemt.

Lorenzo Rota verruilt Vini Zabù-KTM voor Circus-Wanty Gobert


Bardiani-CSF-Faizanè
Tomas Trainini (18) heeft een driejarig contact getekend bij Bardiani-CSF-Faizanè. De Italiaanse renner, die vorig jaar een etappe won in de Vredeskoers voor junioren, komt over van Colpack-Ballan. Hij droomt ervan een moderne sprinter te worden in de belangrijkste wedstrijden. “Ik ben een sprinter, maar ik hou van renners die snel zijn en die dat bergop ook blijven. Eigenlijk ben ik geïnspireerd geraakt door Sonny Colbrelli.”


Doltcini-Van Eyck Sport
Doltcini-Van Eyck Sport heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Fien Van Eynde (21). De oud-handbalster, die twee jaar geleden voor de wielersport koos, komt over van BNS Technics-Concrete House. Onlangs werd ze Belgisch kampioene tijdrijden bij de clubteams. “Nu is het tijd voor een nieuwe stap. Volgend seizoen krijg ik de kans om mezelf als renster te ontwikkelen en zijn er heel wat mogelijkheden om zonder enige druk wedstrijden op UCI-niveau te rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.