Wielertransfers 2020: Caja Rural, Basso, Biehler, Małecki, Mitchelton-Scott
foto: Cor Vos (archief)
maandag 21 oktober 2019 om 16:10

Wielertransfers 2020: Caja Rural, Basso, Biehler, Małecki, Mitchelton-Scott

Update Het wielerseizoen zit er nu echt bijna op en dat betekent dat de plekken in ploegen almaar schaarser worden. WielerFlits zet de laatste verschuivingen in wielerland op een rijtje in de rubriek ‘Wielertransfers’.

Update – Caja Rural-Seguros RGA
Een veelbelovende transfer voor Caja Rural-Seguros RGA. De Spaanse ProConti-ploeg heeft namelijk Jhojan García aangetrokken. Deze 21-jarige Colombiaan werd afgelopen augustus nog knap achtste in de Ronde van de Toekomst. García reed sinds 2017 voor Manzana Postobon, maar daar moest hij begin dit jaar vertrekken omdat de ploeg stopte na diverse dopinggevallen. Hij vond onderdak bij Medellín en kon met de nationale selectie op pad.

“Ik ben erg dankbaar dat ik volgend seizoen in Europa kan fietsen”, zegt García. “Het is een ploeg met een goede omkadering en een goed programma. Ik was in staat om vaak tegen ze te koersen en heb ze altijd opgemerkt. Ik hoop het beste van mij te laten zien. Ook wil ik winnen en mijn ploeggenoten helpen.”


Kamil Małecki
Kamil Małecki draagt komend jaar nog steeds het oranje van CCC, maar dat zal hij doen als onderdeel van de WorldTour-ploeg. De 23-jarige Pool tekende een contract voor een seizoen bij de hoofdmacht, laat CCC weten in een persbericht. Voor Małecki is het een droom die uitkomt: “Ik ben trots om onderdeel uit te maken van de eerste Poolse WorldTour-ploeg. Het is moeilijk om mijn gevoel in woorden uit te drukken, maar het is een geweldig gevoel dat ik deze fase in mijn carrière heb bereikt. “Volgend seizoen wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik wil mijn best doen voor de ploeg in alle koersen die ik ga rijden.”

“Kamil heeft indruk gemaakt bij diverse kleinere koersen bij het CCC Development Team”, aldus Ploegbaas Jim Ochowicz. “Met jaren ervaring op (pro-)continentaal niveau voelen we dat hij klaar is om de stap naar de WorldTour te maken. Kamil krijgt de kans om van de meer ervaren renners te leren en zij zullen hem bijstaan in zijn ontwikkeling. We kijken uit naar wat hij volgend jaar bij ons kan doen.”


Leonardo Basso
Ondanks dat Leonardo einde contract is bij Team Ineos maakt hij zich niet al te veel zorgen over zijn sportieve toekomst. Aan TuttoBici laat hij namelijk weten dat het team hem in juni al heeft verzekerd dat hij mag blijven. “Ik ben vrij rustig en wacht op het team om het nieuwe contract te kunnen ondertekenen.”

Basso kwam in 2018 als neo-prof naar de miljoenenformatie van David Brailsford. “Mijn doel bij de ploeg is om mijn teamgenoten zoveel mogelijk te helpen. Ik ben niet uit op persoonlijk succes”, zegt de Italiaan voorts.


Multum Accountants
België heeft volgend jaar met Multum Accountants een nieuwe UCI-ploeg. De formatie, de voorbije seizoen actief als clubploeg, is de voorbije dagen druk bezig geweest met rensters presenteren en de teller staat intussen op dertien. Met Kim van den Steen, Julie Stockman, Laura Defour en Amber Aernouts zijn er vier Belgische dames gepresenteerd, terwijl Céline van Houtum als enige Nederlandse een plekje in het team heeft verworven.

flag-be Amber Aernouts
flag-at Anna Badegruber
flag-be Lara Defour
flag-au Alicia Evans
flag-nl Céline van Houtum
flag-se Hanna Johansson
flag-ch Désirée Ehrler
flag-gb Josie Shepherd
flag-fi Eeva Sarlin
flag-nz Bronwyn MacGregor
flag-be Kim van den Steen
flag-be Julie Stockman
flag-de Laura Süßemilch


Senna Feron
Bieher Pro Cycling hevelde eerder al Maike van der Duin, Laura van Regenmortel en Inez Beijer over van haar opleidingsploegen. Nu heeft de Nederlandse UCI-vrouwenploeg ook een renster van buitenaf aangetrokken. De Limburgse Senna Feron komt over van Jos Feron Lady Force, een van de clubploegen die er aan het einde van het seizoen mee stopt. “Ik verwacht dat ik komend jaar bij Biehler Pro Cycling een volgende stap kan zetten in mijn carrière”, zegt de bijna 24-jarige Feron over haar stap naar UCI-niveau in een communiqué. “Ik hoop mezelf te ontwikkelen tot een renster die lang mee kan in de wedstrijden waarin het omhoog gaat.”


Update – Mitchelton-Scott
Georgia Williams (26) heeft haar contract bij de vrouwenploeg van Mitchelton-Scott met een jaar verlengd. De Nieuw-Zeelandse tijdritkampioene is bezig aan haar derde seizoen bij de ploeg, waar ze begin 2017 binnenkwam.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.