Wielertransfers 2020: Swift, Dunbar, Visconti, Felline
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2019 om 13:30

Wielertransfers 2020: Swift, Dunbar, Visconti, Felline

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Ben Swift 
Ben Swift en Team Ineos gaan langer met elkaar door. De Britse kampioen heeft zijn aflopende contract verlengd tot en met 2021. “Ik heb dit jaar weer nieuwe motivatie gevonden voor de sport”, zo laat Swift weten in een perscommuniqué. “Dat heeft deels te maken met de ploeg, maar ook door mijn manier van koersen.”

De 31-jarige Swift keerde dit jaar weer terug op het oude nest, na twee seizoenen bij UAE Emirates. De rappe renner kende enkele moeizame jaren, maar is dit seizoen weer helemaal opgebloeid. Zo wist hij voor de eerste keer in zijn loopbaan nationaal kampioen te worden, maar spurtte hij ook naar ereplaatsen in diverse rittenkoersen.

Swift richt zich dit jaar nog op de Tour of Britain en het WK in eigen land. Twee jaar geleden werd hij in het Noorse Bergen nog vijfde in de strijd om de wereldtitel.


Eddie Dunbar 
Ben Swift is niet de enige renner die langer blijft bij Team Ineos. De Britse formatie heeft ook het contract verlengd van Eddie Dunbar. De 23-jarige Ier blijft ook de komende drie seizoenen koersen voor de ploeg van manager Dave Brailsford. Dunbar – die bezig is aan zijn eerste volledige seizoen bij Team Ineos – reed dit jaar al top-10 in de Tour de la Provence, de Tour de Yorkshire, La Route d’Occitanie en de Tour de Wallonie.

“Ik ben echt dolblij met mijn contractverlenging. Hierdoor kunnen we een plan voor de lange termijn uitstippelen”, is de eerste reactie van Dunbar. Zijn coach Dario Cioni vult aan. “Eddie is bezig aan een heel sterk seizoen. Hij heeft laten zien een echte teamspeler te zijn, maar hij heeft ook de kwaliteiten om zelf resultaten te behalen.”


Giovanni Visconti 
Giovanni Visconti (36) mag dan al op leeftijd zijn, de Italiaan plakt er nog één jaar aan vast bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. De Italiaan won dit seizoen een etappe in de Ronde van Slovenië en de Ronde van Oostenrijk. In die eerste rittenkoers finishte hij bovendien als tweede in het eindklassement. Visconti is bezig aan zijn eerste seizoen bij de ProContinentale formatie.


Fabio Felline
Als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven, dan zal Fabio Felline aan het einde van dit seizoen overstappen naar Astana. De 29-jarige Italiaan is bezig aan zijn zesde jaar bij Trek-Segafredo. De rappe Felline kampte lange tijd met gezondheidsproblemen, maar lijkt weer op de weg terug. Zo werd hij onlangs nog elfde in de BinckBank Tour.


Jhonatan Restrepo 
Tot slot hebben we nog nieuws omtrent Jhonatan Restrepo. De 24-jarige Colombiaan – in het verleden actief voor Katusha-Alpecin – koerst in 2020 namelijk voor Androni Giocattoli-Sidermec. Restrepo reed dit jaar nog voor Manzana Postobon, maar die ploeg hield op te bestaan.

De snelle allrounder vond vervolgens emplooi in eigen land, maar hij wordt nu dus opgepikt door teammanager Gianni Savio. Restrepo wist dit seizoen nog ereplaatsen te versieren in het Circuit Cycliste Sarthe (vijfde), de Ronde van Turkije (zevende) en de Ronde van Madrid (achtste). Vorig jaar werd hij nog tweede in een Vuelta-etappe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.