Wielertransfers 2020: Golas, Bonifazio, Arkéa-Samsic, Boudat, EPowers Factory Team
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2019 om 14:00

Wielertransfers 2020: Golas, Bonifazio, Arkéa-Samsic, Boudat, EPowers Factory Team

Update De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Michal Golas
Het contract van de Poolse knecht Michal Golas is met twee jaar verlengd door Team Ineos. Hij is inmiddels 35 jaar oud en heeft er al dertien profseizoenen opzitten. Sinds 2016 staat hij onder contract bij de Britse sterrenformatie. Eerder kwam hij uit voor Etixx-Quick-Step en Vacansoleil-DCM.


Niccolò Bonifazio
Niccolò Bonifazio zou nog een doorlopend contract hebben bij Total Direct Energie, maar volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kan de sprinter op interesse rekenen van zeker een andere Franse ploeg. Welke dat betreft is niet duidelijk, maar vaststaat dat het sterke seizoen van de Italiaan andere teams niet is ontgaan. Bonifazio won begin dit seizoen drie etappes en het eindklassement van La Tropicale Amissa Bongo, de Omloop Mandel-Leie-Schelde en de Grote Prijs Jef Scherens. Voorts was hij ook succesvol in de openingsrit van de Vuelta de Madrid.


Arkéa-Samsic
Total Direct Energie ziet toptalent Donavan Grondin (18) uit eigen opleidingsploeg Vendée U naar Arkéa-Samsic vertrekken. In de Bretoense krant Le Télégramme reageerde ploegleider Damien Pommereau van Vendée U furieus op de transfer van de Franse juniorenkampioen van 2018. “Wat hij deed is ontoelaatbaar. We vroegen hem nog te wachten op een ontmoeting met Jean-René Bernaudeau (de ploegbaas van Total Direct Energie) om zijn toekomst te bespreken.”

“Hij toonde niet eens het fatsoen om te wachten. Ik snap dat hij graag hogerop wil komen, maar die mogelijkheid was er nog niet. We investeren veel in amateurwielrennen en het doet pijn om een renner, voor wie al een heel pad was uitgestippeld, zo te zien vertrekken. Hij spuugt op onze structuur. Toen Arkéa-Samsic aanklopte, kreeg hij dollartekens in zijn ogen.” Aanvankelijk zou Grondin nog enkele koersen rijden, maar als straf houdt Vendée U hem nu aan de kant.


Thomas Boudat
Niet alleen Donavan Grondin trekt uit de gelederen van Total Direct Energie naar Arkéa-Samsic, ook Thomas Boudat lijkt op weg naar de Franse ploeg, die eerder al de broers Quintana, Diego Rosa en Winner Anacona aantrok. Dat wordt eveneens gemeld door Le Télégramme. Boudat houdt zich intussen op de vlakte. “Ik heb inderdaad contact met Arkéa-Samsic, maar op dit moment is er nog niets getekend”, liet de sprinter weten aan de Bretoense krant.


EPowers Factory Team
De Albanese sprinter Giuliano Kamberaj heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij het wielerproject EPowers Factory Team, dat de ambitie heeft om in 2020 deel te nemen aan de Giro d’Italia. Dat meldt TuttobiciWeb. De deal van de 25-jarige renner met de ploeg zou dit weekend beklonken zijn. Kamberaj was in 2014 al eens nationaal kampioen op de weg en werd twee jaar geleden twintigste tijdens het EK wielrennen in Herning.


Mieke Kröger
Mieke Kröger verruilt Virtu Cycling voor Hitec Products. De winnares van de Lotto Belgium Tour hoopt zich bij Hitec Products voor te bereiden op het baantoernooi op Olympische Spelen, die volgend jaar plaatsvinden. “Ik ga de weg combineren met het baanwielrennen”, vertelt Kröger op de website van haar nieuwe ploeg. “Daarnaast wil ik mij verder als wegkapitein en hoop ik een betrouwbare ploeggenoot te zijn.”


Mitchelton-Scott Women
Jessica Roberts (20) is de nieuwste aanwinst van de vrouwenploeg van Mitchelton-Scott. De Britse, dit seizoen al zeventiende in Nokere Koerse en veertiende in de Healthy Ageing Tour, tekende voor de komende twee jaar bij de Australische formatie. Bij Michelton-Scott ontbrak nog een pure sprintster en Roberts moet dat gat gaan opvullen. “Het is echt een uitdaging voor me om in dezelfde ploeg als Annemiek van Vleuten terecht te komen. Dit verbetert mijn ontwikkeling.”


Rogelli-Gyproc-APB
Rogelli-Gyproc-APB heeft de eerste namen bekendgemaakt van de ploeg, die volgend seizoen de opstap maakt naar Continental Team. Een van de rensters is Rozemarijn Ammerlaan, die vorig jaar wereldkampioen tijdrijden bij de junioren was. Ook de Nederlandse Cathalijne Hoolwerf en Eva Jonkers maken deel uit van de ploeg. Voormalig Belgisch juniorenkampioene Shari Bossuyt en Britt Knaven vormen de Belgische vrouwen in de selectie.

flag-nl Rozemarijn Ammerlaan
flag-be Shari Bossuyt
flag-nl Cathalijne Hoolwerf
flag-nl Eva Jonkers
flag-be Britt Knaven
flag-gb Emily Wadsworth


Kirsti Lay
Kirsti Lay heeft het afscheid aangekondigd van haar profcarrière. De Canadese, die zowel op de weg als op de piste actief was, won in 2016 brons op de ploegenachtervolging met het nationale team. “Hoewel het al een jaar geleden is dat ik voor het laatst een rugnummer opspeldde, heb ik besloten afscheid te nemen van het profwielrennen. Ik hou van wielrennen en koersen op de fiets, maar ik kijk ernaar uit om hart voortaan aan mijn gezien en andere avonturen te geven.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Although it’s been a year since I pinned on race numbers, I have officially decided to retire from professional racing. I love cycling and racing my bike so much but I am excited to pour my heart into my little family at home and other adventures that I have been finding so fulfilling. * The past 7 years of cycling have been nothing short of incredible. I’ve ridden my bike all over the world, in places I wouldn’t have visited otherwise. I’ve had teammates that now feel like sisters and I can call life long friends. The results pale in comparison to the memories we created and that’s what I’ll cherish forever. * There are countless people and sponsors to thank and without them I would have never had the opportunity of being my best or finding this second sport. Specifically my coaches/DS Chris Roz, Craig Griffin and @zerailleur. Also the two best mechs in the biz, @dancpeters & @zane_free, and everyone at @cyclingcanadaofficial, @rallyuhccycling, @fqsc_sportscyclistes and b2ten. * Wearing the maple leaf was the biggest honor. Thanks for the cheers, Canada! ❤️🇨🇦🙌🏼

Een bericht gedeeld door Kirsti Lay (@layk88) op

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.