Wielertransfers 2020: Charles Planet, Evaldas Siskevicius, Delio Fernández
Evaldas Šiškevičius - foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2019 om 09:19

Wielertransfers 2020: Charles Planet, Evaldas Siskevicius, Delio Fernández

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Charles Planet 
Charles koerst ook in 2020 voor het ProContinentale Novo Nordisk. De 25-jarige Fransman heeft zijn contract namelijk met één jaar verlengd. Planet – die te boek staat als vroege vluchter – is bezig aan zijn zevende seizoen bij de Amerikaanse formatie. Hij werd dit jaar nog zevende in de Tour of Estonia.

In mei werd bekend dat het internationale farmaceutische bedrijf Novo Nordisk het sponsorcontract met de gelijknamige ProContinentale formatie met één seizoen heeft verlengd.


Evaldas Šiškevičius 
Evaldas Šiškevičius is vooral bekend vanwege zijn opmerkelijke verhaal in Parijs-Roubaix, maar de ploegleiding van Delko Marseille Provence is ook tevreden over het functioneren van de Litouwer. De 30-jarige Šiškevičius heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract.

Dit betekent dat de rappe renner ook volgend seizoen uitkomt voor de Franse formatie. Šiškevičius eindigde dit jaar nog knap als negende in Parijs-Roubaix. Verder finishte hij als twaalfde in de Brussels Cycling Classic. Afgelopen dinsdag tekende ook zijn ploeggenoot Julien El Fares bij voor één seizoen.


Delio Fernández 
Šiškevičius en El Fares zijn niet de enige renners die hun contract hebben verlengd bij Delko Marseille Provence, want ook Delio Fernández blijft langer bij de ProContinentale ploeg. De 33-jarige Spanjaard gaat op voor zijn vijfde seizoen in Franse loondienst. Fernández – in het verleden ook actief voor enkele Portugese ploegjes – wist dit seizoen nog top-10 te rijden in het Circuito de Getxo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.