Wielertransfers 2020: Davide Gabburo, Rasmus Quaade
Davide Gabburo - foto: Cor Vos
vrijdag 20 september 2019 om 09:18

Wielertransfers 2020: Davide Gabburo, Rasmus Quaade

De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Davide Gabburo 
Davide Gabburo zal ook volgend seizoen uitkomen voor een Italiaanse ProContinentale ploeg, maar de 26-jarige renner verruilt wel Neri Sottoli-Selle Italia-KTM voor Androni Giocattoli-Sidermec. Gabburo is bezig aan zijn eerste seizoen op ProContinentaal niveau, maar hij stak al enkele keren zijn neus aan het venster.

Zo eindigde de Italiaanse puncheur als zevende in de Duitse semiklassieker Eschborn-Frankfurt en werd hij negende in de Internationale Wielerweek van Coppi e Bartali. Woensdag reed hij bovendien nog naar een vijfde plek in de Giro della Toscana. Gabburo heeft aan Spaziociclismo laten weten inderdaad over te stappen naar de ploeg van manager Gianni Savio.


Rasmus Quaade
Rasmus Quaade heeft het duidelijk naar zijn zin bij Riwal Readynez. De 29-jarige Deense hardrijder – in het verleden nog de trotse eigenaar van een wel zeer opvallende snor – heeft zijn aflopende contract dan ook verlengd met twee seizoenen. Quaade zegevierde dit jaar al in de Fyen Rundt en de Duo Normand.

Die laatste koppeltijdrit won hij met zijn land- en ploeggenoot Mathias Norsgaard Jørgensen. Daarnaast eindigde Quaade als derde in de Ronde van Denemarken, achter Niklas Larsen en Jonas Vingegaard. “Het feit dat ik voor twee jaar heb bijgetekend, geeft me rust. Ik hoef nu niet meer te stressen. Ik weet zeker dat ik nu nog beter zal presteren”, zo vertelt Quaade in een persbericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.