Wielertransfers 2020: De la Cruz, Rodriguez, Team Ineos, Rally UHC, Houle
woensdag 4 september 2019 om 13:15

Wielertransfers 2020: De la Cruz, Rodriguez, Team Ineos, Rally UHC, Houle

Update De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

David de la Cruz
David de la Cruz zou ondanks het afketsen van de transfer naar Movistar niet hoeven te vrezen om volgend seizoen zonder ploeg te zitten. Volgens Cycling Pro kan de 30-jarige Spanjaard – die in extremis toegevoegd werd aan de Vuelta-selectie van Team INEOS – rekenen op interesse van Cofidis en UAE-Emirates. De la Cruz is het slachtoffer van een ruzie tussen zijn manager Giuseppe Acquadro en Movistar-teambaas Eusebio Unzue. Unzue verwijt de invloedrijke Acquadro de overstap van Carapaz van de Spaanse formatie naar Team INEOS. Door het conflict zouden de twee geen zaken meer met elkaar willen doen, waardoor de transfer van De la Cruz klapte.


Óscar Rodríguez
Naast het afketsen van de transfer van De la Cruz, lijkt de ruzie ook gevolgen te hebben voor Óscar Rodríguez. Het 24-jarige talent van Euskadi-Murias leek op weg naar de Spaanse succesformatie, maar door het conflict tussen Unzue en Aquadro wordt ook deze transfer onzeker. Inmiddels heeft volgens Cycling Pro ook Astana zich gemeld voor Rodríguez, die vorig jaar in de Vuelta nog de bergetappe naar La Camperona won. Gisteren werd bekend dat de toekomst van zijn huidige werkgever hoogst onzeker is vanwege financiële problemen.


Contractverlengingen Movistar
Volgens Marca zouden door de strubbelingen tussen Unzue en Acuqadro ook de contractverlengingen van Jaime Castrillo, Ruben Fernández en Eduard Prades in het geding zijn. Imanol Erviti blijft de Spaanse formatie in ieder geval trouw. De 35-jarige wegkapitein heeft zijn contract bij Movistar met twee jaar verlengd, zo meldt de ploeg. Routinier Erviti – momenteel actief in de Vuelta a España – rijdt al sinds het begin van zijn carrière in 2005 voor het team van Eusebio Unzue. In 2008 en 2010 won hij een Vuelta-etappe.


Rally UHC
Rally UHC heeft met Stephen Bassett en Nickolas Zukowsky twee talentvolle renners aan zijn selectie voor volgend seizoen toegevoegd. Dat meldt Cyclingnews. De 24-jarige Amerikaan Stephen Bassett komt nu nog uit voor het continentale Wildlife Generation p/b Maxxis. In juni werd hij tweede op het Amerikaans kampioenschap achter Alex Howes. In april won hij de Joe Martin Stage Race, een vierdaagse rittenkoers in Fayetteville. De 21-jarige Canadees Nickolas Zukowsky maakt de overstap van Floyd’s Pro Cycling.


Team Ineos
Owain Doull draagt ook de komende jaren het shirt van Team INEOS. De 26-jarige Welshman verlengt zijn contract met de Britse formatie met twee seizoenen. Doull – die momenteel voor INEOS uitkomt in de Vuelta – rijdt sinds 2017 voor de formatie van Dave Brailsford. Dit jaar werd hij tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Naast Doull rijdt ook Chris Lawless de komende jaren voor Team INEOS. De 23-jarige Brit verlengt zijn contract met twee seizoenen. Lawless won in mei het eindklassement van de Tour de Yorkshire.


Francesco Gavazzi
Francesco Gavazzi heeft zijn contract met Androni Sidermec met één jaar verlengd. Dat meldt CyclingPro. De 35-jarige Italiaan rijdt sinds 2016 voor de formatie van Gianni Savio. Vorige maand won hij nog een etappe in de Tour du Limousin.


Simone Velasco
Simone Velasco verdedigt volgend seizoen de kleuren van Gazprom-RusVelo. De 23-jarige Italiaan maakt de overstap van Neri Sottoli-Selle Italia. Dit jaar won hij de Velasco de Trofeo Laigueglia en een rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Na Marco Canola wordt hij de tweede Italiaan bij de Russische formatie.


Hugo Houle
Bij Astana heeft Hugo Houle zijn contract verlengd met maar liefst drie jaar. De 28-jarige Canadees is tot en met 2022 aan de Kazachstaanse formatie verbonden. Knecht Houle is de eerste renner bij de ploeg met een contract voor 2022, wat betekent dat de sponsoring in ieder geval tot dat jaar verzekerd is. Houle is bezig aan zijn tweede jaar voor de ploeg van Alexandre Vinokourov

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 september 2019 12:13
Weet er iemand waar Rohan Dennis volgend jaar rijdt

Om te reageren moet je ingelogd zijn.