Wielertransfers 2020: Delko Marseille Provence, Ian Bibby, Sindre Lunke
Ian Bibby - foto: Cor Vos
zondag 15 september 2019 om 11:56

Wielertransfers 2020: Delko Marseille Provence, Ian Bibby, Sindre Lunke

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Delko Marseille Provence 
Het ProContinentale Delko Marseille Provence wist eerder al de contracten te verlengen van Julien El Fares, Delio Fernández en Evaldas Šiškevičius, maar nu heeft ook Lucas De Rossi voor één seizoen bijgetekend. De 24-jarige Fransman is bezig aan zijn tweede seizoen bij de ploeg en werd dit jaar vijfde in de Tour of Almaty.


Ian Bibby 
Ian Bibby (32) houdt het voor bekeken als profwielrenner. De Brit reed zijn hele carrière voor continentale formaties, maar hij won twee jaar geleden wel de Velothon Wales, een 1.1-wedstrijd op de kalender. Daarnaast pakte hij vorig seizoen nog een rit in de Tour of Japan en werd hij knap zesde in de Tour de Yorkshire.

Bibby kwam dit jaar uit voor Madison Genesis, dat aan het einde van dit seizoen ophoudt te bestaan. Hoofdsponsor Madison, een gespecialiseerde sportdistributeur, wil zich namelijk gaan richten op andere marktsegmenten van de wielersport.


Sindre Lunke 
Sindre Lunke zal ook volgend jaar uitkomen voor Riwal Readynez Cycling Team. Althans, dat meldt het wielermedium Procycling.no op de website. Lunke zelf wil het nieuws (nog) niet bevestigen. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb bij de ploeg”, zo laat de 26-jarige renner weten.

Lunke zal naar verluidt over enkele weken bijtekenen. De Noor- die een verleden heeft bij Team Sunweb – haalde dit jaar het podium in twee Noorse eendagswedstrijden. Daarnaast werd hij zesde in de Arctic Race of Norway. De klimmer werd vier jaar geleden nog zevende in de Tour de l’Avenir.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.