Wielertransfers 2020: Delko Marseille Provence, Journiaux, Schönberger, Neri Sottoli
Hideto Nakane - foto: Cor Vos
donderdag 31 oktober 2019 om 16:00

Wielertransfers 2020: Delko Marseille Provence, Journiaux, Schönberger, Neri Sottoli

Update Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en diverse bevestigde transfers druppelen binnen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers.

Delko Marseille Provence
Met Hideto Nakane heeft Delko Marseille Provence de derde Japanse renner voor 2020 aangetrokken. De Franse ProContinentale ploeg krijgt vanaf volgend jaar met Nippo een Japanse co-sponsor, die graag renners uit eigen land in de selectie wil zien. Eerder werd de komst van Atsushi Oka en Ishigami Masahiro al bekendgemaakt. De afgelopen drie jaar reed Nakane voor Nippo-Vini Fantini, de Italiaanse ploeg die ophoudt te bestaan. Onlangs werd Nakane, een klimmerstype, nog zesde in de Japan Cup.


Axel Journiaux
De loopbaan van Axel Journiaux (24) zit er al op voor die goed en wel begonnen is. De Fransman zegt na twee jaar bij Total Direct Energie het profwielrennen vaarwel. “Ik heb gedaan wat ik moest doen”, zegt hij tegen Le Telegramme. “Op mijn 24ste wil ik aan mijn toekomst denken. Ik wil werken. Nu ik geen contractverlenging heb gekregen denk ik dat dat de juiste keuze is. Ik heb geen rancune, want ik wist dat mijn loopbaan niet mijn hele leven zou duren. Ik had voor mijzelf de bladzijde allang omgeslagen.”

In 2017 won Journiaux, toen hij nog geen prof was, een etappe in de Vredeskoers voor beloften. Dit jaar reed hij sinds juni geen wedstrijd waarin hij startte meer uit. Journiaux geeft toe dat gebleken is dat de profwereld niets voor hem is.


Update – Neri Sottoli-Selle Italia-KTM
Het lijkt erop dat Manuel Bongiorno mag blijven bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. Spaziociclismo meldt dat de Italiaan een contractverlenging heeft gekregen voor 2020. Of Giuseppe Fonzi blijft, is nog maar de vraag. De Italiaan, die in 2014 zijn profdebuut maakte bij de ploeg, is nog in onderhandeling. Mogelijk valt hij buiten de boot.

Luca Pacioni vertrekt bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. Zijn nieuwe ploeg lijkt Androni Giocattoli-Sidermec te gaan worden volgens Spaziociclismo. De deal is bijna rond. Naamgenoot Luca Raggio kon in zijn eerste twee profjaren niet overtuigen, dus hij onderhandelt met continentale teams. De toekomst van Liam Bertazzo is nog onzeker. Hij zit in de Jan-Willem van Schip-situatie: zijn hoofddoel is Tokio 2020, maar hij zoekt nog altijd een ploeg die hem wil begeleiden.

De 23-jarige Massimo Rosa stopt na twee jaar bij Neri Sottoli met wegwielrennen: hij keert terug naar zijn oude liefde van het mountainbiken.


Update – Sebastian Schönberger
Nog een nieuwtje uit het kamp van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. De Oostenrijkse klimmer Sebastian Schönberger is namelijk gewild. De 25-jarige Schönberger heeft al een contract voor 2020 getekend bij de Italianen. Geen probleem, zou je zeggen. Ware het niet dat volgens Spaziociclismo een ploeg bereid is geld te betalen voor het afkopen van die verbintenis. Het gaat om Vital Concept-B&B Hotels. Wordt vervolgd…


Update – Androni Giocattoli-Sidermec
Volgend jaar start de Giro d’Italia in Hongarije. Het maakt dat het aantrekken van een of meerdere renners uit Hongarije de kansen op het veroveren van een wildcard zomaar kan vergroten. En laat dat nu net het idee zijn van Androni Giocattoli-Sidermec. Het Hongaarse Bikemag schrijft namelijk dat als de ploeg een uitnodiging krijgt voor de roze ronde, twee renners de overstap mogen maken Kometa naar de ploeg van Gianni Savio mogen gaan.

Het gaat om de 19-jarige Erik Fetter en de 23-jarige Márton Dina. Beide renners hebben in principe al een contract voor komend seizoen bij de opleidingsploeg van Alberto Contador en Ivan Basso, maar de Hongaarse wielerbond zou akkoord zijn met een ploegwissel. Tegelijkertijd krijgt Kometa dan de kans om nog twee renners aan de selectie toe te voegen, om de leegte op te vullen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.