Wielertransfers 2020: Pozzovivo, Juul-Jensen, Israel Cycling Academy, Fournier
Domenico Pozzovivo - foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2019 om 15:05

Wielertransfers 2020: Pozzovivo, Juul-Jensen, Israel Cycling Academy, Fournier

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Domenico Pozzovivo
Domenico Pozzovivo rijdt aankomend seizoen niet meer voor Bahrain Merida, dat meldt een verslaggever van La Gazzetta dello Sport. De revaliderende Italiaan kwam bij een trainingsongeval hard ten val, waarbij hij meerdere botbreuken opliep. Pozzovivo heeft inmiddels alweer een tijdje het ziekenhuis verlaten. Hoe de toekomst er voor de Italiaan uit gaat zien, is nog onzeker.


Christopher Juul-Jensen
De Deense coureur Christopher Juul-Jensen blijft ook de komende twee seizoenen actief voor Mitchelton-Scott. “Het team heeft de afgelopen jaren de verwachtingen die ik van het team had waargemaakt”, aldus Juul-Jensen. “Ik ben de afgelopen jaren de renner geworden die ik wilde worden: een gewaardeerde knecht die ook nog de ruimte krijgt om voor zijn eigen kansen te gaan.”


Israel Cycling Academy
Israel Cycling Academy heeft de selectie voor 2020 uitgebreid met twee vroege twintigers. Alexis Renard (20) wordt overgenomen van de Franse amateurploeg Côtes d’Armor. De allrounder was de afgelopen tijd al stagiair bij de Israëlische ploeg. Sprinter Norman Vahtra (22) reed afgelopen jaar in zijn thuisland Estland voor Cycling Tartu en maakt eveneens de overstap naar de formatie, die volgend seizoen op de huidige licentie van Katusha Alpecin uitkomt in de WorldTour.

Alexis Renard maakt echt indruk op ons, zowel kwalitatief als in houding”, licht teambaas Kjell Carlström toe. “Het is een sterke renner met een ruime groeimarge. We zijn er zeker van dat hij een grote aanwinst is.” Carlström haalt met Vahtra een nieuwe sprinter in huis. “Hij heeft het juiste vermogen om zowel een lead-out te doen als een sprint te rijden. Hij zit nog ver van zijn volledige potentieel, precies het talent dat we verder wille ontwikkelen.”

Renard en Vahtra tekenen voor twee jaar.


Marc Fournier
Marc Fournier heeft zijn afscheid van de professionele wielersport aangekondigd. Aanhoudende fysieke problemen dwingen de Fransman (24) van Vital Concept-B&B Hotels tot stoppen. Zijn eerste jaren bij de profs beleefde hij in het WorldTour-circuit bij FDJ. Bij die ploeg boekte hij zijn belangrijkste successen op de weg, waaronder eindwinst in het Circuit Cycliste Sarthe in 2016. In de winter van 2017-18 stapte hij over naar zijn huidige ploeg. Ook was Fournier actief op de piste.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.