Wielertransfers 2020: Jon Dibben, Gazprom-RusVelo, Nicolas Dalla Valle, Krister Hagen
Nikolay Cherkasov - foto: Cor Vos
maandag 9 september 2019 om 12:24

Wielertransfers 2020: Jon Dibben, Gazprom-RusVelo, Nicolas Dalla Valle, Krister Hagen

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jonathan Dibben
Lotto Soudal heeft zich versterkt met Jonathan Dibben (25). De Britse renner, die tevens actief is geweest in het baanwielrennen, moet bij de Belgische ploeg de sprinttrein versterken rond Caleb Ewan en nieuwkomer John Degenkolb. Dibben komt over van Madison Genesis en tekende een eenjarig contract. “Lotto Soudal is een ploeg die bij me past. De rol die ik in het team ga vervullen en de koersen waaraan ik ga deelnemen komen perfect overeen met wat ik graag wilde doen.”

“Een rol in de sprintvoorbereiding is me niet vreemd, omdat ik in het verleden al vaker betrokken was bij de lead-out. Met de manier waarop Caleb Ewan zich al toonde en met John Degenkolb die volgend jaar deel gaat uitmaken van de ploeg, komt de nadruk nog meer op het sprintaspect te liggen. De lead-outs zijn tegenwoordig van groot belang en dat is iets waarin ik heel goed ben. Daarnaast is Lotto Soudal ook een Belgisch team, dus weten ze alles over de klassiekers.”


Gazprom-Rusvelo
Gazprom-Rusvelo heeft de contracten van Artem Nych en Nikolay Cherkasov verlengd met een jaar. Nych (24), in 2015 Russisch kampioen bij de beloften, is aan zijn vijfde seizoen bezig bij het Procontinentale team, maar wist bij de profs nog niet te winnen. In april eindigde hij twintigste in de Tour of the Alps. Cherkasov (22) kwam in 2017 als stagiair bij de ploeg en reed vorige maand top-10 in de Vuelta a Burgos. In de Tour of Almaty eindigde hij vervolgens nipt naast het podium.


Nicolas Dalla Valle
Bardiani-CSF trok onlangs met kunststofproducent Faizanè een nieuwe cosponsor aan en is ook behoorlijk actief op de transfermarkt. Met de jonge Italiaan Nicolas Dalla Valle (21) werd namelijk de zevende aanwinst vastgelegd voor komend seizoen. De runner-up van het afgelopen Italiaans kampioenschap voor beloften komt over van het continentale Tirol KTM en is momenteel stagiair bij UAE Emirates. “We geloven dat hij belangrijke groeimarges heeft”, aldus teambaas Reverberi.

Voorlopige aanwinsten Bardiani-CSF voor 2020
flag-it Nicolas Dalla Valle
flag-it Iuri Filosi
flag-it Filippo Fiorelli
flag-it Giovanni Lonardi
flag-it Alessandro Monaco
flag-it Matteo Pelucchi
flag-it Filippo Zaccanti


Krister Hagen
De 30-jarige Krister Hagen stopt na dit seizoen met wielrennen. Hij mist de motivatie om nog een jaar door te gaan, laat hij weten via zijn huidige ploeg Riwal Readynez. Nog belangrijker dan de profloopbaan is de familie voor Hagen. “Mijn vrouw is deze zomer bevallen van een tweeling en het drong tot mij door dat ik de komende jaren zoveel mogelijk tijd met hen wil doorbrengen. Dat is niet gemakkelijk als prof”, zegt de Noor. Voor Hagen was 2019 zijn enige jaar als prof. Na jaren in dienst van het continentale Coop-team, sloot hij dit jaar aan bij het ProContinentale Riwal Readynez.


Dusan Rajovic
Delko Marseille Provence heeft Dusan Rajovic aangetrokken. De pas 21-jarige Servische renner komt over van Adria Mobil. Hij heeft al zeges op zijn naam staan in de Tour of Qinghai Lake, Croatia-Slovenia, de Tour of Bihor en de GP Isola. Rajovic is de regerend Servisch kampioen op de weg en in de tijdrit.


Trek-Segafredo
Niklas Eg heeft zijn contract bij Trek-Segafredo verlengd. De 24-jarige Deen blijft zo tot eind 2021 in de gelederen van de Amerikaanse ploeg. Eg had een aflopend contract, nadat hij in 2018 debuteerde in de WorldTour bij Trek-Segafredo. Eerder dit seizoen eindigde hij als vijfde in de Tour of Utah. Momenteel rijdt Eg in de Vuelta a España. Ook het contract van Nicola Conci (22) is verlengd met twee seizoenen. De Italiaan debuteerde net als Eg in 2018 bij de formatie van manager Luca Guercilena.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.