Wielertransfers 2020: Gruzdev, Spilak, Niewiadoma

zaterdag 21 september 2019 om 14:57
Wielertransfers 2020: Gruzdev, Spilak, Niewiadoma

foto: Cor Vos

De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Dmitriy Gruzdev
Dmitriy Gruzdev heeft zijn contract bij Astana met een jaar verlengd. Daardoor begint de 33-jarige Kazach na de winter aan zijn negende volledige seizoen bij de ploeg. “Ik heb een goed jaar achter de rug en hoewel ik geen grote ronde reed, kon ik onze kopmannen bijstaan bij het winnen van andere wedstrijden. Ik ben er klaar voor om mijn harde werk voort te zetten en me voor de volle honderd procent te blijven geven voor onze leiders.”

Gruzdev reed zes grote ronden in zijn loopbaan, waarin hij voornamelijk dienst had als loyale helper.  Dit seizoen won hij met de Kazachse nationale ploeg de ploegentijdrit tijdens de Aziatische kampioenschappen en was hij vijfde in de wegwedstrijd. Teambaas Alexandre Vinokourov: “Steeds meer jonge renners komen naar onze ploeg en ik ben er zeker van dat Dmitriy een goede mentor voor ze kan zijn.”


Simon Špilak
De geruchten dat Simon Špilak na dit jaar Katusha Alpecin verruilt voor Bahrain Merida worden steeds sterker. Op social media doet een screenshot de ronde, waarop de Sloveen zijn transfer reeds bekendmaakte. De foto is inmiddels niet meer terug te vinden op zijn eigen accounts.

Op Twitter kondigt een subaccount van fietsmerk Merida, de fietssponsor van Bahrain Merida, de transfer van Špilak alvast aan. Echter, het is nog wachten op de bevestiging van een officieel account. De 33-jarige Sloveen won in het verleden al eens de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Romandië, terwijl hij er dit jaar op de zesde en negende plaats eindigde.


Katarzyna Niewiadoma
Katarzyna Niewiadoma blijft CANYON/SRAM trouw. De 24-jarige Poolse renster zal ook in 2020 en 2021 uitkomen in de kleuren van de zwartgekleurde ploeg. “Ik ben heel erg blij om te verlengen bij CANYON/SRAM”, gaat zij verder. “Vooral dit jaar voelde het als de plek waar ik thuis hoor. Dat is heel belangrijk voor me, want het maakt me blij en geeft me een voldaan gevoel. Daarnaast geeft het me motivatie om te presteren.”

Niewiadoma is bezig aan een uitstekend seizoen. Zo schreef de Poolse in april de Amstel Gold Race op haar naam, terwijl ze ook in de OVO Women’s Energy Tour een etappezege boekte. Ereplaatsen werden er behaald in de Strade Bianche (derde), de Trofeo Alfredo Binda (zesde), Ronde van Vlaanderen (zesde) en Luik-Bastenaken-Luik (zesde).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone