Wielertransfers 2020: Hofstetter, Pronskiy, Filosi, Cullaigh, Simon
Georg Zimmermann - foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2019 om 15:00

Wielertransfers 2020: Hofstetter, Pronskiy, Filosi, Cullaigh, Simon

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag nieuws over Georg Zimmermann, Hugo Hofstetter, Gabriel Cullaigh, Irui Filosi, Vadim Pronskiy en Julien Simon.

Duits talent Georg Zimmermann naar CCC
CCC heeft het Duitse talent Georg Zimmermann (21) vastgelegd voor de komende twee jaar. Dit seizoen al is de 21-jarige renner te bewonderen in de oranje shirts als hij als stagiair alvast mag kennismaken met de Poolse WorldTour-ploeg. Zijn eerste koers wordt de Ronde van Slowakije, die 18 september begint. Hij komt over van het Oostenrijkse Tirol KTM, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is.

“George toonde al grote bekwaamheid en potentie, onlangs nog met het winnen van de bergtrui in de Ronde van Oostenrijk. Ook won hij dit jaar de Trofeo Piva en de Coppa della Pace. Door hem als stagiair aan te stellen voor de rest van het jaar, hopen we zijn ontwikkeling te versnellen en geven we hem de kans te zien hoe een WorldTour-team werkt, voordat hij de stap maakt als neoprof”, aldus teammanager Jim Ochowicz.


Edoardo Zardini verlengt bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM
Edoardo Zardini heeft voor twee jaar bijgetekend bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. Daardoor rijdt de Italiaan (29) nog tot zeker einde 2021 bij de ploeg van manager Angelo Citracca. “Ik ben erg blij met deze nieuwe overeenkomst. Bij deze ploeg hervond ik mezelf na enkele moeilijke jaren. Ik maak deel uit van een geweldige groep en ik ben er klaar voor om opnieuw te werken voor mijn kopmannen en om, in sommige koersen, zelf de overwinning na te jagen. Hopelijk rijd ik de Giro.”


Movistar slaat eerste slag op transfermarkt
Gabriel Cullaigh verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van Movistar. Bij de Spaanse WorldTour-ploeg tekent hij een contract voor twee seizoenen. De Brit komt over van Team Wiggins, waarvoor hij sinds vorig seizoen reed.

Bij Movistar krijgt Cullaigh de vrijheid om zich te ontwikkelen als sprinter. Dit jaar brachten zijn snelle benen hem de overwinning in de derde etappe van de Volta ao Alentejo.


Astana geeft Vadim Pronskiy stage- en profcontract
Vadim Pronskiy is door Astana ingelijfd. De jonge Kazach versterkt het team per direct als stagiair en aan het einde van het seizoen krijgt hij een profcontract bij de blauwe brigade. Pronskiy reed al voor Vino – Astana Motors, waardoor de transfer niet als een grote verassing gezien hoeft te worden.

De 21-jarige renner werd begin dit seizoen derde in de Ronde van Langkawi. Vorig jaar vertoonde hij zijn klimkunsten in de Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc. Hij won deze prestigieuze meerdaagse beloftenkoers voor de Nederlander Kevin Inkelaar


Hugo Hofstetter verkast naar Israel Cycling Academy
Het gerucht hing al geruime tijd in de lucht, maar is nu bevestigd door Israel Cycling Academy: Hugo Hofstetter verlaat Cofidis en zal aankomend seizoen uitkomen voor de Israëlische ProContinental-formatie.

De 25-jarige Fransman bezit over rappe benen: Hofstetter eindigde dit jaar als vierde in de Scheldeprijs en Halle Ingooigem, maar ook als derde in de Trofeo Palma.


Julien Simon wordt ploegmaat van Niki Terpstra
Naast Hofstetter zal Cofidis ook afscheid moeten nemen van Julien Simon. De Franse vice-kampioen reed sinds 2014 voor de kredietverstrekker, nu stapt hij over naar Total Direct Energie. Het gerucht deed al enige tijd de ronde, maar nu is het ook officieel naar buiten gebracht. Simon tekent een contract voor twee seizoenen.

Dit jaar was Simon de sterkste in de Tour de Finistère. In de Route d’Occitanie en het Circuit Cycliste Sarthe reed hij naar ereplaatsen in etappes.


Filosi op weg naar Bardiani-CSF
Het heeft er alle schijn dat er na twee jaar een einde komt aan de periode van Iuri Filosi bij Delko-Marseille Provence. Volgens diverse Italiaanse wielermedia is de 27-jarige Italiaan op weg naar Bardiani-CSF. De officiële bekendmaking wordt binnen niet al te lange tijd verwacht.

Dit jaar kwam Filosi nog niet in de buurt van een tweede profzege. Zijn beste klassering in een wedstrijd is de zesde plek in de openingsrit van de Giro di Sicilia.


Bekijk ook: Overzicht wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.