Wielertransfers 2020: James Shaw, Kasperkiewicz, Burgos-BH
James Shaw - foto: Cor Vos (archief)
maandag 4 november 2019 om 17:28

Wielertransfers 2020: James Shaw, Kasperkiewicz, Burgos-BH

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en diverse bevestigde transfers druppelen binnen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

James Shaw
Riwal Readynez heeft met James Shaw (23) een volgende nieuwkomer gepresenteerd. Eerder presenteerde de Deense ploeg van ProContinentaal niveau ook al vijf Nederlandse renners. Shaw komt over van SwiftCarbon, een kleine Britse ploeg. Daarvoor kwam hij twee seizoenen uit voor Lotto Soudal. Shaw ziet zichzelf als renner voor de heuvelwedstrijden en kleinere rittenkoersen.

“Ik ben heel blij om terug op profniveau te koersen na een jaar op continentaal niveau. Ik denk dat het een geweldige kans voor mij is en ik ben gemotiveerd. Ik voel ook veel positiviteit over de toekomst met Riwal Readynez”, zegt Shaw, die in 2019 knap vijfde werd in de Tour de Yorkshire. “Ik was nog jong toen ik naar Lotto Soudal ging, maar dat ging niet goed. Ik heb daar wel veel geleerd wat ik nu meeneem in mijn carrière.”


Przemysław Kasperkiewicz
Het profavontuur van Przemyslaw Kasperkiewicz zit er voorlopig op. De 25-jarige Pool, die dit jaar een rit won in de Ronde van Rwanda, vertrekt na twee jaar bij Delko Marseille Provence, ondanks dat hij zijn contract had kunnen verlengen. “Al het werk dat ik deed, werd in de prullenbak gegooid. Ik ben in veel belangrijke zaken voorgelogen. Dit waren de twee slechtste jaren van mijn leven”, oordeelt Kasperkiewicz. Voor zijn komst naar de Franse ProConti-ploeg was hij ook stagiair bij Quick-Step Floors. Nu gaat hij na twee moeilijke jaren voor een amateuravontuur in Frankrijk, bij UC Nantes Atlantique.


Burgos-BH
Jésus Ezquerra heeft zijn contract bij Burgos-BH verlengd met een jaar. De Spanjaard was dit jaar leider in de Vuelta a Aragón toen hij met een sleutelbeenbreuk op moest geven. Officieel bestaat de selectie van de Spaanse ProContinentale ploeg nog maar uit Ángel Madrazo, José Neves, Carlos Canal, Ángel Fuentes, Ricardo Vilela en Jesús Ezquerra, maar WielerFlits wist eerder al te melden dat Jetse Bol zijn contract ook verlengt. Alex Molenaar komt over van Monkey Town-à Bloc.

Geef een reactie