Wielertransfers 2020: Jens Reynders, Burgos-BH, Kévin Le Cunff, Hitec Products
Alex Molenaar - foto: Cor Vos
donderdag 21 november 2019 om 13:12

Wielertransfers 2020: Jens Reynders, Burgos-BH, Kévin Le Cunff, Hitec Products

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Jens Reynders
Hagens Berman Axeon heeft haar eerste aanwinst voor volgend jaar bekendgemaakt. De Amerikaanse ploeg, die terugkeert naar het continentale circuit, neemt namelijk Jens Reynders over van de ontwikkelingsploeg van Wallonie-Bruxelles. De Limburger, die als klassieke renner te boek staat, werd afgelopen seizoen bij de beloften derde in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. “Dit is een van de beste opleidingsploegen ter wereld”, zegt Reynders over zijn nieuwe ploeg.

Jens Reynders naar Amerikaanse ploeg van Axel Merckx


Burgos-BH
De transfer van Alex Molenaar naar Burgos-BH is nu ook gemeld door de Spaanse ploeg. WielerFlits bracht het nieuws in september al naar buiten. “Hij is erg veelbelovend, omdat hij een etappe won in een heel lastige wedstrijd”, zegt ploegleider José Cabedo over Molenaars ritzege in de Tour of Qinghai Lake. “We moeten goed voor hem zorgen en bepalen wat hij in de toekomst kan betekenen voor ons.”

Ook de komst van Pablo Guerrero (27) naar Burgos-BH is afgerond. De Spanjaard koerste de laatste jaren voor het continentale Radio Popular Boavista uit Portugal. Bij Burgos-BH ziet men in hem een gewaardeerde knecht die met zijn ervaring de kopmannen kan helpen.

Voorlopige selectie Burgos-BH: Alex Molenaar, Jetse Bol, Ángel Madrazo, Victor Langelotti, José Neves, Manuel Peñalver, Carlos Canal, Ángel Fuentes, Jaume Sureda, Ricardo Vilela, Nicolas Sessler, Pablo Guerrro, Jesús Ezquerra, Willie Smit


Kévin Le Cunff
Kévin Le Cunff dreigt met lege handen achter te blijven deze transferperiode. Na een sterk seizoen vol ereplaatsen in Franse .1-wedstrijden zocht de renner van St Michel-Auber93 het ditmaal hogerop. Total Direct Energie, Cofidis, Vital Concept-B&B Hotels en Arkéa-Samsic hadden aanvankelijk wel interesse in de nummer zes van de Coupe de France. Uiteindelijk haakten ze stuk voor stuk af, waardoor de Fransman nog altijd geen ploeg heeft voor 2020.

Vrijdag vervloog zijn laatste hoop na een telefoontje van Jean-René Bernaudeau, manager van Total Direct Energie. “We hadden meerdere weken contact”, vertelt Le Cunff aan de Franse krant Le Parisien. “Hij wachtte nog op een reactie van een geldschieter om nog vijf renners aan te trekken en hij vertelde me dat ik daarbij was. Maar uiteindelijk meldde hij me dat het team bij 23 renners bleef. Het was zo’n beetje mijn laatste hoop.”

“Iedereen zegt me dat ik het verdien om hogerop te komen, dat het niet normaal is en dat ze teleurgesteld zijn voor mij… Maar de realiteit is dat ik niet veel aanbiedingen heb en dat ik momenteel geen team heb.” De winnaar van de Boucles de l’Aulne blijft echter gemotiveerd en wacht op een wonder. Hij geeft zichzelf tot 30 november de tijd om een nieuwe ploeg te vinden en anders keert hij terug naar het bedrijfsleven.


Hitec Products-Birk Sport
De vrouwenploeg van manager Karl Lima, Hitec Products-Birk Sport, heeft de selectie voor 2020 rond. Dat heeft de Noor bevestigd op social media. De grootste aanwinst is Mieke Kröger, die overkomt van het stoppende Virtu. Er is afscheid genomen van Lonneke Uneken, die naar Boels-Dolmans gaat, Chanella Stougje en Grace Garner.

Selectie Hitec Products-Birk Sport 2020: Vita Heine, Ingrid Lorvik, Julie Meyer Solvang, Ingvild Gåskjenn, Amalie Lutro, Pernille Feldmann, Thale Kielland Bjerk, Silje Mathisen (nieuw), Marta Tagliaferro, Lucy van der Haar, Mieke Kröger (nieuw), Greta Richioud (nieuw)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.