Wielertransfers 2020: Julien Simon, Stéphane Rossetto
Stéphane Rossetto (links) - foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2019 om 13:47

Wielertransfers 2020: Julien Simon, Stéphane Rossetto

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag nieuws over Julien Simon en Stéphane Rossetto, twee ploeggenoten bij het ProContinentale Cofidis.

Julien Simon op weg naar Total Direct Energie
Het is een kwestie van tijd vooraleer Julien Simon een contract tekent bij Total Direct Energie. De 33-jarige Fransman komt nu nog uit voor Cofidis, maar dit zal niet lang meer duren. “Ik heb enorm veel respect voor Julien”, zo vertelt Jean-René Bernaudeau, teammanager van Total Direct Energie, aan Le Télégramme.

“Ik volg hem al een tijdje en dit jaar is het mogelijk om door te pakken.” Simon is bezig aan zijn zesde seizoen bij Cofidis. De ervaren puncheur werd dit jaar nog tweede op het Frans kampioenschap, achter Warren Barguil. Verder won hij in april de Tour du Finistère, een koers in het uiterste noordwesten van Frankrijk.


Stéphane Rossetto blijft langer bij Cofidis 
Waar Simon vertrekt bij Cofidis, heeft Stéphane Rossetto juist besloten om nog wat langer te blijven. De Fransman heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd. “Ik zag mezelf ook niet vertrekken”, zo laat Rossetto weten in een perscommuniqué. De 32-jarige renner reed een zeer opvallende Tour, aangezien hij meer dan achthonderd kilometer in de aanval was.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.