Wielertransfers 2020: Van Haaften, Eisel, Masnada, Movistar Women

dinsdag 20 augustus 2019 om 15:30
Wielertransfers 2020: Van Haaften, Eisel, Masnada, Movistar Women

Fausto Masnada - foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers bundelt WielerFlits de laatste verschuivingen in het peloton. Met vandaag nieuws over Kirstie van Haaften, Bernhard Eisel en Fausto Masnada.

Masnada definitief naar CCC
Het zat er al enige tijd aan te komen, maar nu heeft CCC de komst van Fausto Masnada ook daadwerkelijk gecommuniceerd. De 25-jarige Italiaan heeft een tweejarig contract getekend bij de ploeg van Jim Ochowicz. De ploegbaas is erg gecharmeerd van Masnada: “Wij hadden hem al langer in het oog en zijn resultaten bevestigen dat hij een zeer talentvol renner is”, zegt hij in het persbericht van de ploeg. “Hij heeft een lange, mooie carrière voor hem en we kijken er naar uit om hem de komende twee seizoenen te helpen in zijn verdere ontwikkeling.”

Masnada ziet een gekoesterde wens in vervulling gaan: “De overstap maken naar een WorldTour-ploeg was mijn doel aan het begin van het jaar, dus ik ben heel blij om volgend seizoen voor CCC te kunnen rijden. De jaren bij Androni Giocattoli-Sidermec hebben mij geholpen om te resultaten te behalen om door een grote ploeg te worden opgemerkt. CCC is mijn kans om de top te bereiken en ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen.”

Masnada is bezig aan een sterk seizoen. Zo werd hij tweede in de Tour of the Alps, waar hij tevens twee etappes wist te winnen. Ook behaalde hij ereplaatsen in de Giro di Sicilia en de Ronde van Slovenië. Maar pas echt in de kijker reed hij zich tijdens de Giro d’Italia. Hij werd dankzij zijn aanvalslust tweede in het bergklassement en dit leverde hem ook de winst op in de zesde etappe naar San Giovanni Rotondo.


Eisel vertrekt bij Dimension Data
Bernhard Eisel zal volgend jaar niet meer rijden bij Team NTT, dat we nu kennen als Dimension Data. In gesprek met Cyclingnews laat hij weten dat er geen plaats meer voor hem is bij de WorldTour-formatie. De ervaren Oostenrijker is echter zinnens om er nog een jaar aan vast te plakken om zo de twintig profjaren aan te kunnen tikken.

“Ik ben niet aan het stressen”, zegt Eisel, die in 2001 zijn profdebuut maakte namens Mapei-Quick Step. “Ik ben ook nog niet echt om me heen aan het kijken. Ik heb geen manager, dus ik doe het zelf, en ik heb nog niemand gebeld. Op het moment interesseert het me niet, ik probeer vooral mijn goede benen terug te vinden en te genieten van het koersen. Later kan ik me zorgen maken, of misschien wel niet en ga ik met wielerpensioen.”


Van Haaften vindt onderdak bij nieuwe ploeg Marc Bracke
Health Mate-CycleLive zal volgend jaar niet langer in het peloton te zien zijn, maar Kirstie van Haaften wel. Zij heeft namelijk onderdak gevonden bij Team Ciclotel, de nieuwe vrouwenploeg van Marc Bracke die we beter kennen als Team Lioness. De 20-jarige Van Haaften is de eerste renner die de formatie bekend heeft gemaakt. In totaal zullen twaalf rensters voor de ploeg gaan rijden, met zes dames zijn al contracten ondertekend.

Van Haaften gaf ook dit jaar weer diverse keren blijk van haar talent. Zo droeg ze de leiderstrui in de BeNe Ladies Tour en werd ze zesde in de EPZ Omloop van Borsele. Ook in Dwars door de Westhoek reed ze top tien.


Movistar Women
Movistar Women begint met twaalf rensters aan het nieuwe wielerseizoen. Eerder wist de Spaanse formatie al Katrine Aalerud, Jelena Erić, Barbara Guarischi en toptalent Sofia Bertizzolo aan te trekken, maar nu is ook bekend geworden dat Eider Merino, Alba Teruel, Aude Biannic en Paula Patiño hebben bijgetekend.

De 25-jarige Merino werd dit jaar vierde in de Ronde van Valencia, negende in de Emakumeen Bira en zestiende in de Giro Rosa. De Française Biannic (28) liet zich dan weer opmerken tijdens het Vlaamse voorjaar. De 23-jarige Teruel is bezig aan haar tweede seizoen bij de vrouwenploeg van Movistar, terwijl Patiño vorig jaar een contract tekende.


Overzicht: Wielertransfers 2020 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.