Wielertransfers 2020: Knees, Enger, Lecroq, Jeuland, Gonçalves
foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2019 om 17:30

Wielertransfers 2020: Knees, Enger, Lecroq, Jeuland, Gonçalves

Update De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Christian Knees
Het huwelijk tussen Christian Knees en Team Ineos houdt stand. De Britse miljoenenformatie kondigde vandaag aan dat de Duitser heeft bijgetekend voor een tiende seizoen. “Ik voel me hier comfortabel en het is een geweldige prestatie om nu mijn tiende jaar met de ploeg in te gaan. Dat had ik niet kunnen bedenken toen ik hier tekende.”


Sondre Holst Enger
De Noor Sondre Holst Enger neemt na twee seizoenen afscheid van Israel Cycling Academy. De sterke sprinter koerst in 2020 namelijk voor Riwal-Readynez, zo laat de formatie weten in een persbericht. Bij zijn aanstaande ploeg komt hij met Sindre Lunke en Kristian Aasvold twee landgenoten tegen. Enger kent een mager jaar: zo wist hij dit seizoen nog geen overwinningen te boeken.


Jérémy Lecroq
Vital Concept-B&B Hotels blijft actief contractverlengingen aankondigen. Jérémy Lecroq is de volgende in de rij die langer door mag bij de Franse ProContinentale formatie. In de afgelopen seizoenen kwam hij nog niet tot heel grootse prestaties. Enkel de Grand Prix de la Ville de Lillers Souvenir Bruno Comini schreef hij in 2018 op zijn naam. Meer dan deze 1.2-koers staat er nog niet op zijn palmares. Vorig jaar werd hij nog wel vijfde in de Scheldeprijs.


Pascale Jeuland
Doltcini-Van Eyck moet het volgend seizoen zonder Pascale Jeuland zien te rooien. De wereldkampioene scratch van 2010 kondigde namelijk haar afscheid aan. Jeuland (32) heeft liefst achttien Franse titels op de baan weten te behalen. Daarnaast won ze ook nog de wereldtitel bij de militairen. Op 21 oktober zal het WK voor militairen in China haar laatste koers als wielrenster zijn.

De snelle Française stopte in 2016 al even met wielrennen omdat ze zwanger was. Daarna keerde ze terug in het peloton en niet geheel zonder succes. Ook in haar laatste jaar reed Jeuland nog heel wat ereplaatsen bijeen in kleinere UCI-koersen.


Nathan Brown
Nathan Brown doet volgend jaar een stapje terug. De 28-jarige renner verruilt namelijk WorldTour-formatie EF Education First voor de ProContinentale ploeg Rally UHC Cycling. Brown tekent een contract voor één seizoen. “Ik zal volgend jaar wat meer vrijheid krijgen. Ik hoop echt weer een wedstrijd te winnen”, aldus Brown.

De Amerikaan is bezig aan zijn zesde seizoen bij de ploeg van manager Jonathan Vaughters, nadat hij voor het continentale Bontrager onder meer de Tour de Beauce wist te winnen. Brown wist echter geen zege te boeken in het tenue van zijn huidige werkgever.


Corentin Ermenault 
Corentin Ermenault is volgend seizoen niet meer te bewonderen op de weg. De 23-jarige Fransman komt nu nog uit voor Vital Concept-B&B Hotels, maar heeft na een reeks teleurstellingen besloten om zich volledig te focussen op een carrière als baanwielrenner. Ermenault was bij de beloften nog een groot talent.

Zo werd hij in 2016 derde in de Ronde van Vlaanderen en pakte hij twee jaar geleden brons op het WK tijdrijden in Bergen, achter winnaar Mikkel Bjerg en Brandon McNulty. Bij de profs bleven de resultaten echter uit. Op de baan veroverde Ermenault al diverse Europese titels.


Alexander Konychev
Als we het Italiaanse La Gazzetta dello Sport mogen geloven, dan zal Alexander Konychev volgend seizoen uitkomen voor Mitchelton-Scott. De 21-jarige sprinter – zoon van voormalig prof Dmitri Konychev – mocht zich de afgelopen maanden als stagiair bewijzen bij Dimension Data. Zo werd hij vierde in de Coppa Bernocchi en zesde in de Grand Prix d’Isbergues.


José Gonçalves
José Gonçalves heeft eieren voor zijn geld gekozen: de Portugees verlaat het zwalkende Katusha-Alpecin voor het Franse Delko-Marseille Provence. De 30-jarige puncheur tekent een contract voor één seizoen. Gonçalves werd dit jaar nog Portugees kampioen tijdrijden. Twee jaar geleden schonk hij Katusha-Alpecin de eindzege in de Ster ZLM.

Het Franse Delko Marseille is druk bezig om zich te versterken voor komend seizoen. Zo wist de ploeg eerder al Dušan Rajović, Justin Jules, Pierre Barbier, Mulu Hailemichael en Biniyam Ghirmay aan te trekken.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.