Wielertransfers 2020: Colbrelli, Caruso, Bäckstedt, Aasvold, Ghirmay, Siggaard

vrijdag 27 september 2019 om 22:25
Wielertransfers 2020: Colbrelli, Caruso, Bäckstedt, Aasvold, Ghirmay, Siggaard

foto: Cor Vos

Nieuwe dag, nieuwe transfers. Ook vandaag zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. Zoals u gewend bent bundelt WielerFlits deze in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Bahrain Merida
Bahrain Merida heeft de contracten van twee van sterkhouders verlengd. Sonny Colbrelli zette zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst, die hem tot en met 2021 aan de Bahreinse ploeg bindt. Damiano Caruso tekende nog een jaar langer bij, tot en met 2022. “Sonny is niet alleen een sterke snelle man, ook is hij een uitstekende eendagsrenner”, licht teambaas Brent Copeland toe. “Hij heeft geleerd hoe hij de rol van een ware leider op zich moet nemen.”

Colbrelli is bezig aan zijn derde seizoen bij de ploeg, nadat hij in de winter van 2016-17 overkwam van Bardiani-CSF. Sindsdien zegevierde hij in Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland en schreef hij onder meer tweemaal de Coppa Bernocchi en de Gran Piemonte op zijn naam. Dit jaar staat de teller op twee successen; zowel in de Tour of Oman vroeg in het seizoen als in de Deutschland Tour won hij een rit.

Voor Caruso is dit zijn eerste seizoen bij Bahrain Merida. “Damiano bracht echte professionaliteit en toewijding mee naar het team. Hij is een erkende performer met uitstekende klimvaardigheden en een degelijke tijdrit. Daarnaast is hij een echte teamspeler, een geweldige leider in het peloton. We zijn verheugd nog drie seizoenen samen verder te gaan.” De Italiaan reed dit seizoen deels in dienst van het team, maar ook kreeg hij zelf de vrijheid om voor etappezeges te gaan.


Elynor Bäckstedt
Elynor Bäckstedt rijdt de komende drie seizoenen voor Trek-Segafredo. De pas 17-jarige Britse, de dochter van oud-winnaar van Parijs-Roubaix Magnus Bäckstedt en voormalig renster Megan Hughes, maakt daarmee de stap van de junioren naar de elite. Maandag pakte ze bij de junioren voor het tweede jaar op rij brons tijdens het WK tijdrijden. Vier dagen later werd ze vijfde in de wegwedstrijd.

“Ik ben erg enthousiast om vanaf 2020 voor Trek-Segafredo te rijden. Het voelt nog zo onwerkelijk en ik kan niet wachten om de rest van het team te ontmoeten”, reageerde ze. Teammanager Ina Teutenberg: “We zijn erg verheugd dat een van de grootste aanstormende talenten bij het team komt. Persoonlijk kijk ik er erg naar uit om met Elynor samen te werken en haar te helpen de stap naar de elite te maken. Haar mentale en fysieke kracht gaan haar daarbij helpen.”


Kristian Aasvold 
Riwal Readynez Cycling heeft zich versterkt met Kristian Aasvold. De 24-jarige Noor heeft een contract getekend voor twee seizoenen bij de ProContinentale formatie. Aasvold – die nu nog uitkomt voor het continentale Coop – staat te boek als een puncheur. Zo werd hij dit jaar tweede in de Lillehammer GP en vierde in de Istrian Spring Trophy.

“Ik zal allereerst moeten wennen aan de ploeg, maar ik hoop volgend jaar al enkele kansen te krijgen”, is de eerste reactie van Aasvold. “Ik beschouw mezelf als puncheur, aangezien ik explosief ben en ook nog een redelijke sprint heb na een zware wedstrijd.” Riwal Readynez Cycling wist eerder al het aflopende contract van Rasmus Quaade te verlengen.


Biniyam Ghirmay
De nog altijd maar 19-jarige Biniyam Ghirmay rijdt volgend seizoen in het tenue van Delko Marseille Provence. Het Eritrese sprinttalent won dit jaar nog een etappe in La Tropicale Amissa Bongo, voor onder meer Niccoló Bonifazio, Lorrenzo Manzin en André Greipel. Maar dat Ghirmay ook kan klimmen, bewees hij wel in de voorbije Tour de l’Avenir.

De jongeling eindigde namelijk als vijfde in de afsluitende bergetappe met aankomst op Le Corbier. “Ik ben blij met mijn overstap naar Delko Marseille Provence, aangezien ik veel goede dingen heb gehoord over deze ploeg”, aldus Ghirmay. “Binnen de ploeg staat talentontwikkeling centraal. Ik hoop volgend jaar goed te presteren.”

Een leuk weetje: de Eritreeër is een van de weinige renners de Remco Evenepoel wist te verslaan in zijn periode als junior. Dat gebeurde in de openingsetappe van de rittenkoers Aubel-Thimister-Stavelot.


Christina Siggaard
Christina Sigaard heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2020. De 25-jarige Deense koerst nu nog voor Virtu, maar die ploeg houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Siggaard heeft een contract getekend bij Lotto Soudal Ladies. Eerder wisten onder meer Marta Bastianelli, Sofia Bertizzolo en Anouska Koster al een nieuwe werkgever te vinden.

Siggaard staat te boek als een klassiekerrenster. Zo won ze vorig jaar nog Omloop Het Nieuwsblad. Dit seizoen was ze succesvol in de BeNe Lades Tour, door de eerste etappe te winnen met aankomst in Roosendaal. Lotto Soudal Ladies wist eerder al Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke aan te trekken, maar daartegenover staat wel het vertrek van Puck Moonen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone