Wielertransfers 2020: Kristian Sbaragli, Riwal Readynez

donderdag 7 november 2019 om 19:51
Wielertransfers 2020: Kristian Sbaragli, Riwal Readynez

foto: Cor Vos

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Kristian Sbaragli
Kristian Sbaragli is op weg naar de uitgang bij Israel Cycling Academy. De deal tussen zijn huidige ploeg en Katusha Alpecin leidde ertoe dat de Italiaan, die in 2015 een etappe in de Vuelta a España wist te winnen, een nieuw avontuur tegemoet gaat, meldt SpazioCiclismo. Volgens de Italiaanse website is er al een overeenkomst met een nieuwe werkgever en is het nu nog slechts wachten op de officiële aankondiging. Om welke ploeg het gaat, is vooralsnog niet bekend. Sbaragli reed twee seizoenen in Israëlische dienst, daarvoor was hij vijf jaar actief voor Dimension Data.

Sbaragli’s ploegmaat Hamish Schreurs vertrekt eveneens bij Israel Cycling Academy, weet WielerFlits uit betrouwbare bron. De Nieuw-Zeelander reed sinds 2017 bij de ploeg, maar moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Bij de beloften wist hij meerdere klinkende resultaten te behalen. Zo won hij drie jaar geleden de Carpathian Couriers Race en eindigde hij enkele weken later derde in Parijs-Roubaix. Datzelfde jaar was hij ook enige tijd stagiair bij Etixx-Quick Step. Waar zijn toekomst ligt, is niet nog bekend.


Riwal Readynez
Riwal Readynez neemt afscheid van haar wegkapiteins Jonas Aaen en Troels Vinther. Aaen hangt zijn fiets aan de wilgen na een profcarrière van liefst veertien seizoenen, die hem winst bracht in de GP Stad Zottegem, GP d’Isbergues en een handvol .2-koersen. Met Saxo Bank reed hij vier seizoenen in de WorldTour, voordat hij in 2014 aan zijn avontuur bij zijn huidige ploeg begon. “Ik kijk er echt naar uit om een gewoon leven te leiden, om het zo te zeggen,” vertelt hij over zijn afscheid”, en om vaker bij mijn vrouw en dochter te zijn.”

Voor Aaen is zijn wielercarrière een gesloten boek, bij ploegmaat Vinther staat de deur nog op een kier. De Deen was in de GP de Denain, nu ruim zeven maanden geleden, zwaar ten val gekomen en nog altijd is hij revaliderende. “Ik weet nog niet zeker of ik volledig de stekker uit het fietsen zal trekken. Daar kon ik al zeven maanden over nadenken, maar ik ben nog steeds niet tot een conclusie gekomen. Het was vooralsnog een lang gevecht met veel ups en downs. Het zou ongelooflijk triest zijn om zo mijn carrière te moeten beëindigen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.