Wielertransfers 2020: Lucas Hamilton, Sergio Samitier, Cecilie Uttrup Ludwig
Sergio Samitier - foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2019 om 13:04

Wielertransfers 2020: Lucas Hamilton, Sergio Samitier, Cecilie Uttrup Ludwig

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Lucas Hamilton
Lucas Hamilton koerst ook de komende seizoenen voor Mitchelton-Scott. Met zijn ploeg kwam de Australiër, die vorig jaar doorstroomde vanuit de continentale tak, namelijk een contractverlenging overeen tot einde 2021. In mei maakte hij zijn debuut in een grote ronde met de Giro d’Italia, waar hij naar de 25e plaats reed. Ook pakte hij de eindzege in de Internationale Wielerweek en greep hij net naast de winst in de Czech Cycling Tour.

“Dit seizoen heb ik mijn grootste sprong ooit gemaakt”, zegt Hamilton in een persbericht van zijn ploeg, die veel vertrouwen heeft in de pas 23-jarige coureur. “Ik reed alle soorten wedstrijden. In de lager aangeschreven koersen kon ik me op mezelf richten en pakte ik enkele zeges, en dan was er nog de Giro d’Italia, mijn eerste grote ronde. Daar probeerde ik drie weken constant te presteren, het was een goede ervaring.”


Sergio Samitier
Sergio Samitier is de nieuwste aanwinst van Movistar. De Spanjaard (24) komt over van Euskadi-Murias, waar na dit seizoen de stekker eruit gaat. Bij de WorldTour-ploeg tekende hij een contract voor twee seizoenen. Afgelopen Vuelta a España viel Samitier op door zijn aanvalslust, wat in de derde plaats in het bergklassement resulteerde. In de Ronde van Burgos eindigde hij net buiten de top-10 en won hij de bergtrui in de Tour of the Alps.


Cecilie Uttrup Ludwig
FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope heeft zich voor komend seizoen versterkt met Cecilie Uttrup Ludwig. Afgelopen jaar won de 24-jarige Deense van Bigla de GP Plumelec en werd ze derde in de Trofeo Alfredo Binda, de Ronde van Vlaanderen en La Course. “Ik ben overweldigd door het enorme vertrouwen dat deze ploeg in me heeft”, reageert ze in een persrelaas. “Ik geloof echt dat we samen fantastische dingen kunnen bereiken.”

Uttrup Ludwig blonk afgelopen jaar niet alleen ín de koers uit, ook viel ze op met haar interviews daarná. Na haar derde plaats in de Ronde van Vlaanderen stal ze de harten van veel wielervolgers toen ze met groot enthousiasme terugblikte op het koersverloop.


Caja Rural-Seguros RGA
Oier Lazkano wordt komend seizoen elite-renner bij Caja Rural-Seguros RGA. Vandaag maakte de Spaanse formatie bekend dat de Spanjaard (19) wordt overgeheveld vanuit de opleidingsploeg. Al sinds augustus was hij bij de profploeg betrokken als stagiair en reed hij enkele semiklassiekers in Italië. “Komend seizoen wil ik blijven leren en mezelf aanpassen aan het niveau. Het zou bijzonder zijn als ik de Ronde van het Baskenland mag rijden, de ronde van mijn thuisland.


Burgos-BH
Carlos Canal, de huidige Spaanse kampioen veldrijden bij de junioren, rijdt de komende twee jaar in het shirt van Burgos-BH. Daarmee maakt de pas 18-jarige Spanjaard in een keer de sprong van de junioren naar de profs. Canal is zowel in het veldrijden, het mountainbiken als op de weg actief en blijft voorlopig die drie disciplines combineren. Manager Julio Andrés Izquierdo: “Teams zetten steeds vaker in op jonge renners, omdat het niet zozeer om leeftijd draait, maar om kwaliteit.”

“We legden hem uit wat onze sportieve doelstellingen zijn en bereikten een overeenkomst, die voor iedereen het beste is. We beginnen vanuit het vertrekpunt dat hij een junior is en dat hij niet eerst bij de beloften nog zal rijden. Maar we stellen een programma samen op basis van zijn leeftijd en studie. Hij zal ons zeker positief verrassen”, aldus Izquierdo. Canal doet eerst het hele crossseizoen, om dan na een pauze zijn wegprogramma aan te vangen.

Canal zelf hoefde niet na te denken over de aanbieding van Burgos-BH. “De aanbieding van de ploeg betekent dat ik de stap zet naar de elite, maar tegelijkertijd respecteren ze mijn wens om te blijven veldrijden en mountainbiken.” Canal debuteert later deze maand in het tenue van de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.