Wielertransfers 2020: Machado, Pardilla, EvoPro

woensdag 6 november 2019 om 12:13
Wielertransfers 2020: Machado, Pardilla, EvoPro

Sergio Pardilla - foto: Cor Vos (archief)

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Sergio Pardilla
Na een profcarrière van veertien jaar vindt Sergio Pardilla het mooi geweest. De Spaanse renner maakte in gesprek met Lanzadigital bekend te stoppen moet koersen. “Het hoofd en het lichaam hebben er genoeg van”, zegt de 35-jarige renner.

In zijn loopbaan reed Pardilla voor heel wat ploegen. Hij begon met twee jaar in dienst van het continentale Viña Magna-Cropu, daarna volgden contracten bij Curgos Monumental en Carmiooro. Twee jaar voor de hoofdmacht voor Movistar werden gevolgd door twee seizoenen MTN-Qhubeka. In 2015 belandde Pardilla bij Caja Rural-Seguras RGA, waar hij niet meer weg is gegaan.


Overzicht: Wielertransfers 2020


Evo Pro
Na een eerste jaar in het peloton is het nog altijd niet duidelijk of EvoPro Racing er ook een tweede seizoen aan vast kan plakken. De Ierse ploeg is namelijk nog altijd op zoek naar sponsoren. Aan Sticky Bottle laat ploegbaas Morgan Fox weten dat ze er fiducie in heeft. Ze werkt hard om de toekomst van de equipe te garanderen. “Zolang we erin slagen om extra geldschieters te krijgen zullen we verder kunnen blijven doen. Ik heb er vertrouwen in maar tegelijkertijd betekent dat niets tot de contracten zijn getekend.”

Dit jaar reden Peter Koning en Wouter Wippert voor de continentale formatie. Laatstgenoemde maakte eerder vandaag bekend dat zijn wielercarrière ten einde is.


Tiago Machado
Efapel heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Tiago Machado. Het betekent voor de Portugees die in het verleden op WorldTour-niveau actief was bij Radioshack en Katusha dat hij na een jaar het tenue van Sporting-Tavira inwisselt voor dat van Efapel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair