Wielertransfers 2020: Manuel Belletti, Damiano Cima
foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2019 om 15:11

Wielertransfers 2020: Manuel Belletti, Damiano Cima

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag nieuws over Manuel Belletti en Damiano Cima.

Belletti blijft Androni trouw
Gianni Savio en Manuel Belletti zijn het eens geworden over een nieuw contract. De sprinter die in oktober 34 kaarsjes mag uitblazen, rijdt in ieder geval volgend jaar nog voor Androni Giocattoli-Sidermec. “Nu ik in de herfst van mijn carrière zit denk ik dat het leuk is om bij deze ploeg mijn loopbaan af te sluiten. Ik bedank Gianni Savio en Marco Bellini voor het vertrouwen en de gelegenheid om door te gaan bij de ploeg.”

De 33-jarige Italiaan wist dit seizoen al drie keer te zegevieren. Zo won hij een etappe in de Giro di Sicilia, Le Tour de Bretagne en de Tour de Hongrie. Verder stond Belletti aan de start van de Giro d’Italia, en deed hij het met enkele top 10-plaatsen niet onaardig.


‘Damiano Cima in de belangstelling van Total Direct Energie’
Als we TuttoBiciWeb mogen geloven, dan staat Damiano Cima in de belangstelling van Total Direct Energie. Teammanager Jean-René Bernaudeau wil volgens het Italiaanse wielermedium investeren in een sprinttrein rondom Niccolò Bonifazio. Een landgenoot van Bonifazio – de 25-jarige Cima – zou bovenaan zijn lijstje staan.

De renner van Nippo Vini Fantini-Faizanè wist dit seizoen iedereen te verrassen met ritwinst in de Giro d’Italia. De Italiaan bleef in Santa Maria di Sala nipt uit de greep van het aanstormende peloton. Eerder wist Total Direct Energie al de transfers van Julien Simon en Dries Van Gestel af te ronden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.