Wielertransfers 2020: Marta Bastianelli, Mavi García

dinsdag 24 september 2019 om 09:08
Wielertransfers 2020: Marta Bastianelli, Mavi García

Marta Bastianelli - foto: Cor Vos

De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Marta Bastianelli
Marta Bastianelli keert terug naar het oude nest. Vanaf volgend seizoen rijdt de winnares van de Ronde van Vlaanderen in het shirt van Alé BTC Ljubljana. “Ik ben zeer blij om terug te keren de ploeg. Het is als een familie”, zegt Bastianelli in gesprek met TuttoBICI.

De 32-jarige Italiaanse kan terugkijken op een fabelachtig seizoen in dienst van Virtu, dat er aan het einde van het seizoen mee stopt. Ze won niet alleen Vlaanderens Mooiste, maar ook de Ronde van Drenthe, de Vårgårda WestSweden Road Race, de Omloop van het Hageland en Gracia Orlova zette ze naar haar hand.


Mavi García
En Bastianelli is niet de enige versterking voor de Italiaanse ploeg met WorldTour-ambities. Ronderenster Mavi García maakt na twee jaar bij Movistar te hebben gereden namelijk ook de overstap naar de formatie. Dit maakte de ploeg gisteren bekend. García zal als kopvrouw worden uitgespeeld in de zwaardere etappekoersen, zoals de Giro Rosa.

De 35-jarige García begon haar wielercarrière in 2015 bij Bizkaia Durango. Terwijl ze wedstrijden voor die ploeg reed deed ze ook nog op hoog niveau aan duathlons. Zo werd ze in 2017 nog vice-wereldkampioene. In 2018 was ze een van de vrouwen van het eerste uur bij damesploeg van Movistar.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.