Wielertransfers 2020: Martinelli, Elosegui, Rubio, Contreras
Davide Martinelli - foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2019 om 16:30

Wielertransfers 2020: Martinelli, Elosegui, Rubio, Contreras

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Davide Martinelli
Davide Martinelli verlaat Deceuninck-Quick Step. De 26-jarige Italiaan heeft een eenjarig contract getekend bij Astana. Daarmee wordt hij herenigd met zijn vader, aangezien Giuseppe Martinelli de sportdirecteur van het team is. “Ik had een geweldige kans om veel ervaring op te doen in een andere grote ploeg en ik ben er zeker van dat ik bij Astana opnieuw in een geweldige omgeving terechtkom, waar ik het beste van mezelf kan laten zien.” Martinelli kwam de afgelopen vier jaar uit voor de Belgische formatie. In 2016 won hij de openingsrit in de Ronde van Polen.


Inigo Elosegui
Movistar heeft de komst van Inigo Elosegui bevestigd. Afgelopen juni werd het nieuws al door zijn manager wereldkundig gemaakt. De 21-jarige Spanjaard komt over van opleidingsploeg Lizarte en staat bekend als een beloftevolle heuvelrenner, die ook kan uitblinken in het gebergte. Twee jaar geleden wist hij zich nog te kronen tot nationaal kampioen bij de beloften. Elosegui tekent een contract voor maar liefst drie seizoenen en is na de Brit Gabriel Cullaigh (Team Wiggins Le Col) de tweede nieuwkomer bij de Spaanse WorldTour-formatie.


Einar Rubio
De derde versterking voor de formatie van Eusebio Unzue komt mogelijk uit Colombia. Volgens La Gazetta dello Sport is de ploeg dicht bij een overeenkomst met de talentvolle Einar Rubio. De 21-jarige Colombiaan werd in juni nog tweede in de BabyGiro, achter landgenoot Andres Ardila. Wel won hij het bergklassement.


Rodrigo Contreras
Over Colombianen gesproken, Rodrigo Contreras blijft zijn huidige ploeg Astana trouw. De Kazachstaanse formatie laat weten dat de 25-jarige Colombiaan zijn contract met één seizoen heeft verlengd. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen voor de ploeg en werd begin dit jaar nog tiende in de ronde van zijn eigen land. Momenteel is hij actief in de Ronde van Polen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.