Wielertransfers 2020: Trek-Segafredo, Movistar, Enrique Sanz, Teuntje Beekhuis
Ellen van Dijk - foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2019 om 18:35

Wielertransfers 2020: Trek-Segafredo, Movistar, Enrique Sanz, Teuntje Beekhuis

Het wielerseizoen 2019 is officieel afgesloten, maar de transfercarrousel blijft doordraaien. Wie bemachtigt nog een contract voor 2020? In de rubriek Wielertransfers geeft WielerFlits een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Update – Trek-Segafredo
De vrouwenploeg van Trek-Segafredo voor 2020 is rond. Met de contractverlengingen van Audrey Cordon-Ragot, Lauretta Hanson, Anna Plichta en Abi Van Twisk is de selectie op papier. Lucinda Brand en Elynor Bäckstedt zijn de enige nieuwkomers. Jolanda Neff en Ellen Noble staan niet meer op de lijst, terwijl ze afgelopen seizoen nog wel in actie kwamen voor Trek-Segafredo.

De selectie van Trek-Segafredo voor 2020 bestaat uit: Elynor Bäckstedt, Lucinda Brand, Audrey Cordon-Ragot, Elizabeth Deignan, Lauretta Hanson, Lotta Lepistö, Elisa Longo Borghini, Letizia Paternoster, Anna Plichta, Ellen van Dijk, Abigail Van Twisk, Tayler Wiles, Ruth Winder, Trixi Worrack.


Movistar 
Als we het Deense TV2Sport mogen geloven, dan zal Mathias Norsgaard volgend jaar uitkomen voor Movistar. De 22-jarige Deen koerst nu nog voor het ProContinentale Riwal Readynez. Norsgaard won dit jaar de openingsetappe van de Tour de l’Avenir, waardoor hij twee dagen de gele leiderstrui mocht dragen.

Norsgaard staat vooral te boek als een uitmuntende tijdrijder. Zo won hij dit jaar de Duo Normand (samen met Rasmus Quaade), werd hij tweede in de Chrono des Nations U23 en greep hij nét naast een medaille tijdens het WK tijdrijden voor beloften in Harrogate. Het is Movistar blijkbaar niet ontgaan.

Volgens het Deense sportmedium zijn de handtekeningen al gezet, al wil Norsgaard dit niet bevestigen. “Movistar is een van de grootste ploegen ter wereld. Het is op papier een heel interessant team.” Movistar wist eerder met Diego Alba, Einer Rubio, Johan Jacobs, Juri Hollman, Matteo Jorgenson en Sergio Samitier al aardig wat beloftevolle renners aan te trekken.


Enrique Sanz 
Enrique Sanz is naarstig op zoek naar een nieuwe ploeg, nu Euskadi-Murias ophoudt te bestaan. De 30-jarige Spaanse sprinter zal volgens Diario de Navarra volgend jaar uitkomen voor het continentale Kern Pharma. Sanz – die zijn carrière begon in het tenue van Movistar – won dit jaar nog vijf wedstrijden.

Zo won de rappe renner maar liefst drie etappes in de Volta ao Alentejo, een rittenkoers in Portugal. Verder zegevierde Sanz in de slotetappe van de Vuelta a Castilla y Leon en na de eerste rit-in-lijn van de GP Internacional Torres Vedras. Tot slot werd hij ook nog vierde in het Circuito de Getxo.


Update – Teuntje Beekhuis
Lotto Soudal Ladies heeft zich versterkt met Teuntje Beekhuis. De 24-jarige Nederlandse komt over van Biehler, waar ze een seizoen voor uitkwam. In 2018 maakte ze pas haar profdebuut bij Parkhotel Valkenburg. Ze belandde daar na deelname aan een talentendag. “Ik had bij het aanvragen van mijn licentie nooit gedacht dat alles zo snel zou veranderen en dat ik in 2020 voor een team als Lotto Soudal zou rijden”, zegt Beekhuis.

“Met deze transfer zet ik alweer een stap vooruit. Ik hoop me binnen het team verder te kunnen ontwikkelen. Ik wil me heel graag toeleggen op het klimwerk. Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat mijn sterktes daar liggen. De Giro Rosa en Amstel Gold Race zijn mijn droomwedstrijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.