Wielertransfers 2020: Orluis Aular, Rui Costa, Carlos Betancur
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2019 om 14:26

Wielertransfers 2020: Orluis Aular, Rui Costa, Carlos Betancur

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Caja Rural-Seguros RGA
Caja Rural-Seguros RGA heeft zich voor komend seizoen versterkt met Orluis Aular. De renner uit Venezuela (22) is de derde aanwinst van de Spaanse ploeg, nadat gedurende het huidige seizoen al Jefferson Alveiro Cepeda en Joel Nicolau werden binnengehaald. Aular behaalde dit seizoen al twaalf zeges en doet daarmee nauwelijks onder voor Sam Bennett en Dylan Groenewegen, die tot op heden de zegekoningen zijn in 2019 met dertien zeges.


Rui Costa
Het is al een tijdje stil rondom Rui Costa, maar volgens de Portugese krant O Jogo zal de oud-wereldkampioen zijn aflopende contract verlengen bij UAE Emirates. De 32-jarige Costa werd dit seizoen nog tweede in de Ronde van Romandië en vierde in de Tour of Oman, maar hij is nog altijd op zoek naar zijn eerste seizoenszege. O Jogo meldt dat de Portugese allrounder binnenkort voor één jaar zal bijtekenen.


Carlos Betancur 
Het lijkt dus een kwestie van tijd vooraleer Costa zijn contract zal verlengen bij UAE Emirates, maar die laatste ploeg is ook druk bezig om zich te versterken voor aankomend seizoen. De transfer van de Amerikaanse klimmer Joe Dombrowski is in kannen en kruiken, maar volgens het Colombiaanse Antena 2 is Carlos Betancur ook op weg naar UAE Emirates.

De 29-jarige klimmer – die wordt begeleid door de veelbesproken manager Giuseppe Acquadro – rijdt nu nog voor het Spaanse Movistar. Betancur finishte dit seizoen nog als achtste in de Ronde van Zwitserland. Daarnaast won hij in april de Klasika Primavera, een Baskische eendagswedstrijd.


Julien El Fares 
Tot slot is er nog nieuws over Julien El Fares. De 34-jarige Fransman rijdt namelijk ook in 2020 voor Delko Marseille Provence. El Fares wist dit jaar nog naar enkele ereplaatsen te koersen. Zo werd hij derde in de Boucles de l’Aulne-Châteaulin en vierde in de allereerste Mont Ventoux Dénivelé Challenge. “Het avontuur met de ploeg stopt nog niet”, zo laat de renner weten in een persbericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.