Wielertransfers 2020: Héctor Sáez, Ramunas Navardauskas, Patrick Schelling, Björn Thurau, Joseph Areruya
Héctor Sáez (r) - foto: Cor Vos
vrijdag 11 oktober 2019 om 16:15

Wielertransfers 2020: Héctor Sáez, Ramunas Navardauskas, Patrick Schelling, Björn Thurau, Joseph Areruya

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Héctor Sáez
Héctor Sáez is de nieuwste aanwinst van Caja Rural-Seguros RGA, die de Spanjaard overneemt van Euskadi-Murias. Bij die ploeg gaat aan het einde van het seizoen de stekker eruit. Voor Sáez is zijn transfer een terugkeer op het oude nest, want ook in de seizoenen 2015 tot en met 2017 reed hij al in de groene truitjes van de ProContinentale formatie. “Het doel voor 2020 is winnen voor de ploeg en mijn ploegmaats helpen hetzelfde te doen”, aldus de 25-jarige renner.


Ramūnas Navardauskas
Ramūnas Navardauskas koerst ook komend seizoen in de kleuren van Delko Marseille Provence. De Franse ploeg kondigde via haar social media de contractverlenging aan van de Litouwer, die vorige winter overkwam van Bahrain Merida. Eerder reed hij zes seizoenen bij Cannondale en de voorloper Garmin-Sharp. Navardauskas, die vroeger in zijn carrière ritten won in de Giro d’Italia en de Tour de France, werd dit seizoen voor de vierde keer nationaal kampioen op de weg.


Patrick Schelling
Patrick Schelling (29) keert na vijf jaar terug op het hoogste niveau. De Zwitser, die in 2015 mee de promotie maakte met IAM Cycling naar de WorldTour, verruilt na vier jaar Vorarlberg Santic voor Israel Cycling Academy. Dit seizoen was hij nog elfde in de Ronde van Zwitserland. Bij zijn nieuwe ploeg moet hij bergop Dan Martin en Ben Hermans bijstaan. Teambaas Kjell Carlstrom: “Patrick is een klimmende allrounder die een geweldige helper kan zijn voor Dan en Ben.”


Björn Thurau
Björn Thurau (31) hangt aan het einde van dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. De Duitser reed dit jaar voor het continentale Vito-Feirense-Pnb, nadat hij in het verleden voor onder meer Europcar, BORA-Argon 18 en Wanty-Groupe Gobert uitkwam. “Er waren mooie tijden, maar ook moeilijke momenten. Vaststaat dat ik veel geleerd heb. Bedankt iedereen die me in deze periode van mijn leven heeft gesteund.” Winnen deed Thurau in dertien jaar bij de profs niet.


Joseph Areruya
Joseph Areruya is aan zijn laatste weken bezig bij Delko Marseille Provence. Volgens de Rwandese krant The New Times koerst de 23-jarige renner komend seizoen namelijk voor het Martinikaanse clubteam La Pédale Pilotine, waar ook voormalig Cofidis-renner Daniel Teklehaimanot rijdt. 2019 was Areruya’s tweede seizoen bij Delko Marseille Provence. Twee jaar geleden won hij een rit in de Giro d’Italia voor beloften. Vorig seizoen pakte hij de eindwinst in La Tropicale Amissa Bongo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.