Wielertransfers 2020: Reijnen, Astana, Movistar Women
foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2019 om 14:02

Wielertransfers 2020: Reijnen, Astana, Movistar Women

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Kiel Reijnen
Kiel Reijnen heeft voor twee jaar bijgetekend bij Trek-Segafredo, waar hij aan zijn vierde jaar bezig is. De Amerikaan (33) wordt door het team geroemd om zijn loyaliteit en inmiddels ontwikkelt hij zich er steeds meer tot wegkapitein. Teambaas Luca Guercilena: “Het is een van de jongens op wie je altijd kan rekenen bij het dichtrijden van gaten, bij het op kop rijden of het juist terugzakken om bidons te halen. En vlak hem niet uit in sprints met een uitgedunde groep, hij is nog altijd rap!”

Astana
Astana heeft zich versterkt met de komst van Colombiaan Harold Tejada Canacue. De 22-jarige coureur is de regerend Colombiaans kampioen op de tijdrit en op de weg voor beloften. Daarnaast eindigde de coureur bij de beste twintig in de sterk bezette Colombia 2.1.

“Tejada is een coureur met een groot potentieel en we zijn benieuwd wat hij op het WorldTour-niveau kan laten zien”, vertelt Aleksander Vinokourov. We zijn onder de indruk van hem geraakt door zijn sterke prestaties op de Colombiaanse kampioenschappen en tijdens de door ons gewonnen Colombia 2.1. Tejada kan goed tijdrijden en klimmen, dus kijken we er naar uit om de komende twee seizoenen met hem samen te werken.”

Movistar Women
Malgorzata Jasinka verlaat het vrouwenteam van Movistar. De Poolse renster vertrekt naar Casa Dorada, de nieuwe wielerploeg van oud-wielerprof Iñigo Cuesta en tekent een contract voor twee jaar. Jasinka is de eerste aanwinst van Casa Dorada.

Daartegenover staat de komst van Katrine Aalerud. De 24-jarige Noorse komt over van Team Virtu. Aalerud liet dit jaar een goede indruk achter in de Women’s WorldTour-wedstrijd Emakumeen Bira, waar zij op een zevende plaats in het algemeen klassement eindigde.


Daniel Hoelgaard 
Daniel Hoelgaard heeft volgens het Noorse wielermedium Tv2 besloten om een stapje terug te doen. De 26-jarige renner koerst nu nog voor Groupama-FDJ, maar zou overstappen naar opleidingsploeg Uno-X, dat volgend seizoen graag wil uitkomen op het ProContinentale niveau.

“Ik kan alleen maar zeggen dat ik aan het nadenken ben over mijn toekomst. Moet ik door als knecht op het hoogste niveau, of moet ik een stapje terugdoen om zodoende weer wedstrijden te winnen en mijn killersinstinct terug te vinden?”, vraagt Hoelgaard zich af. De Noor wist dit jaar geen individuele resultaten te boeken.


Evan Huffman 
We beëindigen deze rubriek met een aankondiging van Evan Huffman. De 29-jarige renner heeft namelijk besloten om na de Tour of Utah (12-18 augustus) te stoppen met zijn carrière. Huffman komt al enkele seizoenen uit voor het ProContinentale Rally UHC Cycling, maar hij reed ook een tijdje in het tenue van Astana.

De Amerikaan kan terugkijken op een mooie carrière. Zo won hij in 2017 zowel de Tour of the Gila als de Tour of Alberta. Het bleek zijn wonderjaar, met ook nog eens twee ritzeges in de Tour of California. Huffman wist zijn hoge niveau echter niet vast te houden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.