Wielertransfers 2020: Richard Carapaz, Guillaume Martin, Yoann Offredo
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2019 om 08:29

Wielertransfers 2020: Richard Carapaz, Guillaume Martin, Yoann Offredo

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag laatste nieuws over Richard Carapaz, Guillaume Martin, Yoann Offredo en Hugo Hofstetter.

Richard Carapaz tóch naar Team Ineos?

Na zijn eindzege in de Giro d’Italia werd bekend dat Richard Carapaz bij Team Ineos tien keer zoveel kon verdienen, dan wat hij nu bij Movistar verdient. Een contract van anderhalf miljoen euro per jaar lag klaar bij de Britse miljoenenploeg. Movistar-baas Eusebio Unzué wilde dat voorkomen en beloofde Carapaz een flink verbeterd contract. Het was dus een tijdje stil, maar nu meldt La Gazzetta dello Sport dat de Ecuadoriaanse kopman toch wel op weg is naar Team Ineos.


‘Guillaume Martin verkiest Cofidis boven Groupama-FDJ’

Voor Guillaume Martin staan de Franse ploegen in de rij. WielerFlits bracht al dat de talentvolle klimmer van Wanty-Gobert kon kiezen uit Groupama-FDJ en Cofidis. Volgens RTBF is de keuze van Martin gevallen op Cofidis. Hij zal dan wel zijn doorlopende contract bij Wanty-Gobert moeten verbreken. Daar kan Martin onderuit, mits zijn nieuwe ploeg in de WorldTour uitkomt én als zijn nieuwe ploeg een salaris kan bieden dat te hoog is voor Wanty-Gobert. Dit zou ook betekenen dat Cofidis zeker is van een WorldTour-licentie in 2020.


Mexicaan Villalobos per direct naar EF Education First

De Amerikaanse ploeg EF Education First heeft Luis Ricardo Villalobos (21) per direct aan de selectie toegevoegd. De Mexicaanse klimmer staat te boek als een groot talent. Hij komt over van het continentale Aevolo. Vorig jaar won hij de jongerentrui na een achtste plek in de Tour of Utah.

Na die prestatie tekende Villalobos al een driejarig contract bij EF Education First, met de overeenstemming dat hij begin dit jaar nog uit zou komen voor Aevolo. Hij wordt daarmee de eerste Mexicaanse coureur in de WorldTour. “Ik hoop dat er meer Mexicanen mijn pad volgen”, zegt Villalobos, die in augustus zijn debuut zal maken voor de roze formatie.


Offredo op weg naar Israel Cycling Academy

Yoann Offredo verruilt aan het einde van het seizoen Wanty-Gobert voor Israel Cycling Academy. Dat meldt de Franse sportkrant L’Équipe. De 32-jarige renner is aan zijn derde seizoen bezig bij Wanty-Gobert en rijdt momenteel de Tour de France. Afgelopen dagen koos hij daar al meermaals de aanval. Door Franse renners aan te trekken hoopt het ProContinentale Israel Cycling Academy een startticket voor de Tour de France veilig te stellen in de komende jaren.


Ook Hofstetter gelinkt aan Israel Cycling Academy

Met Hugo Hofstetter van Cofidis wordt nog een Fransman gelinkt aan Israel Cycling Academy, weet L’Équipe. Die wilde de geruchten rond een transfer bevestigen noch ontkennen. “Ik had een lang gesprek met ploegbaas Thierry Vitti en hij wilde me graag houden. Mentaal was het een moeilijke beslissing omdat als ik zou blijven, mijn Tourselectie gegarandeerd was. Maar ik wil andere oorden ontdekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.