Wielertransfers 2020: Ruben Guerreiro, Kamil Gradek, Groupama-FDJ
Alexys Brunel - foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2019 om 19:00

Wielertransfers 2020: Ruben Guerreiro, Kamil Gradek, Groupama-FDJ

Update Nieuwe dag, nieuwe transfers. Ook vandaag zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. Zoals u gewend bent bundelt WielerFlits deze in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Ruben Guerreiro
Ruben Guerreiro zou dicht bij een overeenkomst staan met EF Education First. Volgens sportkrant Record uit Portugal zou de komst van de nummer zeventien van de vorige Vuelta a España binnen enkele dagen bekendgemaakt worden. Eerder was de 25-jarige Portugees van Katusha Alpecin in beeld bij Lotto Soudal en Team Ineos. “Ik wil naar een ploeg waar ze vertrouwen hebben in mijn kwaliteiten en waar ik de vrijheid heb om mee te doen aan de grote ronden”, zei hij eerder.


Kamil Gradek
CCC Team is tevreden over de diensten van Kamil Gradek. De 29-jarige zal namelijk ook volgend jaar uitkomen voor het WorldTour-team. Dit maakte CCC vandaag bekend. “In zijn eerste jaar bij ons en op dit niveau heeft hij zichzelf bewezen. Hij was van waarde in de kasseienklassiekers voor Greg Van Avermaet en hij heeft laten zien dat deze koersen hem liggen”, zegt ploegmanager Jim Ochowicz in het persbericht. “We hebben ook zijn tijdrijderscapaciteiten gezien, met een tweede plaats op het Pools kampioenschap tijdrijden.”


Groupama-FDJ
Groupama-FDJ hevelt na dit seizoen de Fransen Alexys Brunel (20) en Simon Guglielmi (22) over van de ontwikkelingsploeg naar de WorldTour. Brunel won in 2016 Gent-Wevelgem voor junioren en werd dat jaar Europees kampioen tijdrijden in dezelfde categorie. Sinds vorige maand liep hij ook al stage bij de Franse ploeg. Guglielmi eindigde dit seizoen achtste in de Giro d’Italia U23. Beide renners tekenden een contract voor twee jaar.

“We waren op zoek naar renners met specifieke kenmerken, omdat drie renners ons aan het einde van het seizoen verlaten”, lichtte ploegleider Yvon Madiot toe. “We zochten naar een rouleur met een sterke tijdrit en die vonden we in Alexys Brunel, die Benoît Vaugrenard moet vervangen. Dan zochten we een snelle man die ook kan klimmen, een kwaliteit die steeds schaarser wordt in het peloton. Simon Guglielmi lijkt daar klaar voor te zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.