Wielertransfers 2020: Skujins, Liepins, Cepeda, De Vreese, Gazprom-Rusvelo
Canola won in 2017 de Volta Limburg Classic - foto: Cor Vos (archief)
maandag 26 augustus 2019 om 18:15

Wielertransfers 2020: Skujins, Liepins, Cepeda, De Vreese, Gazprom-Rusvelo

Update Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Liepins twee jaar naar Trek-Segafredo, Skujins tekent bij
Een Letse dubbelslag voor Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg heeft Emils Liepins voor twee seizoenen aangetrokken. De 26-jarige Let komt over van Wallonie Bruxelles, waar hij maar een seizoen onder contract stond. Vorig seizoen won hij de Heistse Pijl en dit jaar pakte hij een rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

Als klap op de vuurpijl verlengde Tom Skujins zijn contract met een jaar bij Trek-Segafredo. De landgenoot van Liepins staat nu tot eind 2020 onder contract bij de ploeg. Deze zomer won Skujins het Lets kampioenschap en reed hij voor de tweede keer de Tour de France. Zijn beste uitslag in Frankrijk was een negende plek in de rit naar Gap, die gewonnen werd door Matteo Trentin.


Savio haalt klimtalent uit Ecuador
Androni Giocattoli-Sidermec heeft een nieuw pareltje aan zich verbonden. Na afloop van de Tour de l’Avenir verwelkomde ploegbaas Gianni Savio het Ecuadoriaanse talent Jefferson Alexander Cepeda. De 21-jarige Cepeda wist in de Ronde van de Toekomst de laatste bergrit te winnen en negende te worden in het algemeen klassement. De klimmer, die dezelfde manager heeft als Egan Bernal, Ivan Ramiro Sosa en Nairo Quintana, tekent voor vier seizoenen in Italiaanse dienst.

Bij Caja Rural-Seguros RGA rijdt de neef van Jefferson Alexander: Jefferson Alveiro Cepeda.

Laurens De Vreese – foto: Cor Vos

Laurens De Vreese verlengt
Laurens De Vreese rijdt ook komend jaar in de kleuren van Astana, weet Het Nieuwsblad. De Belg (30) en de ploeg zijn een contractverlenging van een jaar overeengekomen, waardoor hij aan zijn zesde seizoen gaat beginnen bij de Kazachse ploeg waar hij zich door de jaren heen ontpopte tot luxeknecht. Meerdere ploegen hadden interesse in De Vreese. Zo probeerde bijvoorbeeld Cofidis hem te verleiden met een financieel aantrekkelijke aanbieding.


Update – Gazprom-Rusvelo trekt Kuznetsov en Canola aan
Twee nieuwelingen voor Gazprom-Rusvelo volgend seizoen, namelijk Vyacheslav Kuznetsov (30) en Marco Canola (30). De Rus komt over van Katusha-Alpecin, waar hij de afgelopen zeven jaar voor uitkwam. In 2016 stuntte hij met een derde plaats in Gent-Wevelgem. De Italiaan maakt de overstap van Nippo-Vini Fantini-Faizanè, de ploeg die mogelijk stopt. Canola won dit jaar nog een etappe in de Tour of Utah. Vooral voor fietssponsor Colnago is Canola interessant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.